Ristić osvojio i drugo zlato na SP u Sidneju, ekipi bronza

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristić osvojio i drugo zlato na SP u Sidneju, ekipi bronza

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sidneju u disciplini puškom mešovito na 50 metara. Do titule je došao rezultatom od 246,8 krugova, samo 0,1 više od Ukrajinca Vitalija Plakuščija.
Dragan Ristić je tako nastavio žetvu medalja i u Australiji, gde je nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srebra vazdušnom puškom osvojio i ekipno zlato sa Srbijom.

Do titule je došao rezultatom od 246,8 krugova, samo 0,1 više od Ukrajinca Vitalija Plakuščija, dok je treći završio Irac Fil Iglešam sa 224,5 krugova.
Dragan Ristić je trijumfovao u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2, dok je ekipa Srbije u ovoj disciplini, u kojoj su uz Ristića bili Zdravko Savanović i Dejan Jokić, osvojila treće mesto.
Dragan Ristić je u finale ušao sa osmog mesta u kvalifikacijama, a do zlata je došao u uzbudljivoj završnici. Drugoplasirani Ukrajinac Vitalij Plakuščji je za našim strelcem zaostao minimalan jedan deseti deo kruga. Na taj način Ristiću se „vratila sreća“, jer u utorak je vazdušnom puškom zlato izgubio za 0,1 krug.
U pojedinačnom plasmanu, naša druga dva strelca Zdravko Savanović i Dejan Jokić zauzeli su 19, odnosno 25. mesto.
Srbija je osvojila i treće mesto u ekipnoj konkurenciji u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osim Ristića, tim su činili Zdravko Savanović i Dejan Jokić.
Podsetimo, pre dva dana isti ovaj sastav je odbranio titulu prvaka sveta u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava, a Ristić je pojedinačno bio drugi.
Na istom takmičenju ranije je i Živko Papaz postao viceprvak sveta u gađanju MK pištoljem na 25 metara mešovito.
Ministar Udovičić čestitao Ristiću osvajanje titule
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskom reprezentativcu u parastreljaštvu Draganu Ristiću osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Sidneju.
"Dragane, uspeo si da odeš korak dalje, do najsjajnijeg odličja, do titule prvaka sveta. Svaka čast na tome. Tvoja upornost, borbenost, smirenost, veliko srce i želja za uspehom ponovo su doneli radost u Srbiju. Šampione, hvala ti što nas činiš ponosnim i čestitam ti ovu svetsku titulu, kao i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije", navodi se u čestitki Udovičića.
Ristić je na istom takmičenju osvojio i srebro u disciplini vazdušna puška i zlato u ekipnoj konkurenciji. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŽETVA MEDALJA: Drugo zlato za Ristića na SP u Sidneju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019

Najsjajnije odličije upucao u disciplini pušta mešovito 50 metara...Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sidneju u disciplini puškom mešovito na 50 metara...Ristić je tako nastavio žetvu medalja i u Australiji, gde je nakon...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.