Poznato više od polovine učesnika Svetskog prvenstva u fudbalu, među njima i Srbija

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2017, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznato više od polovine učesnika Svetskog prvenstva u fudbalu, među njima i Srbija

Propustila je Srbija Mondijal u Brazilu pre tri godine, a u međuvremenu i dva Evropska prvenstva pa će posle punih osam godina odnosno još od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi igrati protiv najboljih selekcija planete na nekom velikom takmičenju.

Srbija je jedna od 17 selekcija koje su u ovom trenutku sigurni učesnici Svetskog prvenstva. Pored domaćina Rusije i Srbije plasman su obezbedili: Belgija, Engleska, Nemačka, Poljska, Island i Španija iz Evrope, zatim iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Azije Iran, Japan, Saudijska Arabija i Južna Koreja, iz CONCACAF zone Meksiko i Kostarika, iz Afrike Nigerija i Egipat, dok je za sada jedini siguran iz Južne Amerike Brazil.

Evropa će datiukupno 13 učesnika bez Rusije što znači da se čekaju još dva pobednika grupa (A: Francuska ili Švedska, B: Švajcarska ili Portugalija) i četiri pobednika baraž duela.

Južna Amerika daje ukupno četiri učensika, dakle još tri uz Brazil, dok će petoplasirana selekcija igrati u baražu protiv predstavnika Okeanije.

Centralna i Severna Amerika daju tri direktna učesnika što znači da se čeka još jedan pošto su dva mesta zauzeli Meksiko i Kostarika, a četvrtoplasirani ide u baraž protiv predstavnika Azije.

Afrika daje pet učesnika, što znači da se čekaju još tri pobednika grupa druge faze kvalifikacija.

Iz Azije su poznata sva četiri direktna učesnika, a peti će biti poznat posle revanša baraža Australija - Sirija (prvi meč 1:1).

Okeanija nema direktnog učesnika, ali će Novi Zeland pokušati da se domogne Mondijala preko baraža u kom će igrati protiv petoplasirane selekcije iz Južne Amerike.

Svetsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 15. jula 2018. godine, a žreb za grupnu fazu biće održan 1. decembra u moskovskom Kremlju.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.