Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Izvor: B92, 22.Sep.2021, 12:24

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svestkom prvenstvu će igrati Holandija i Poljska, organizatori, Srbija, svetski prvak, Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaška federacija Holandije saopštila je da će se otvaranje aaampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale odigrati u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.