Poraz rukometašica od Crne Gore, Srbija šesta na svetu

Izvor: RTS, 13.Dec.2019, 06:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz rukometašica od Crne Gore, Srbija šesta na svetu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Crne Gore sa 28:26 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu. Obe ekipe obezbedile su učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre naredne godine.
U meču koji je nije imao rezultatski značaj, pošto su obe selekcije izborile plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, Crna Gora je slavila pobedu nakon velike borbe i neizvesnosti.

Protivnice naše selekcije konstantno su bile u prednosti od jednog ili dva gola.
Srbija je držala korak i nije dozvoljavala protivnicama da steknu veću prednost, ali uprkos naporima, nisu uspevale da preokrenu i povedu.
Sredinom drugog poluvremena, Crnogorke su stekle čak tri gola prednosti i održavale je do kraja meča.
Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Raičevićeva i Ramusovićeva sa po četiri gola.
U redovima Srbije istakla se Jovana Stojiljković sa šest pogodaka.
Srbija turnir u Japanu završava na šestom mestu, dok je Crna Gora peta.
Obe selekcije već su obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se održati od 20. do 22. marta naredne godine.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukometašice Srbije nakon poraza od Crne Gore šeste na svetu

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2019

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore 28:26 u meču za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu...Naše rukometašice su dobro ušle u meč, povele 6:2, ali Crna Gora preokreće serijom 10:2 na 12:8. Srpkinje uspevaju da preokrenu početkom drugog poluvremena (14:13), da bi nakon nekoliko minuta...

Nastavak na Radio 021...

Rukometašice Srbije šeste na SP

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2019

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zauzela je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu, pošto je rano jutros u borbi za petu poziciji izgubila od Crne Gore 28:26 (13:12).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Obradović: Najvažnije da su devojke ostale zdrave

Izvor: RTS, 13.Dec.2019

Selektor Ljubomir Obradović je čestitao rukometašicama Crne Gore na pobedi, ali i svojim igračicama jer će, kao šeste na svetu, u martu igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Iako je turnir bio naporan, zadovoljan je što nisu imale većih problema s povredama. ...

Nastavak na RTS...

Rukometašice loše prošle: Čekaju ih Kineskinje, možda u Ruskinje

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2019

Posle osvajanja šestog mesta na Prvenstvu sveta, ženska rukometna reprezentacija Srbije nije imala sreće na žrebu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Selekcija Srbije naći će se u grupi sa reprezentacijama Kine, koje su prošle godine osvojile bronzanu medalju na prvenstvu Azije u Tokiju i...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.