Podržavajući jedna drugu uspele da preokrenemo finale

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podržavajući jedna drugu uspele da preokrenemo finale"

Najkorisnija igračica Svetskog prvenstva u Japanu, prilikom koktela u Predsedništvu Srbije dala nam je kratak uvid u osećanja posle osvajanja najsjajnijeg odličja.

- Jako sam srećna što smo se vratili u Srbiju. Svetsko prvenstvo  je bilo izuzetno naporno takmičenje, igrali smo 13 utakmica, srećna sam što smo se vratili kao pobednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvi put u istoriji srpske ženske odbojke.

Pomešana osećanja vladaju kod najbolje odbojkašice sveta, jer velika euforija vlada, a u momentu razgovora je tek predstojao izlazak na balkon Skupštine grada Beograda.

- Utisci se još nisu slegli. Biće potrebno neko vreme da bimso postale svesne. Osećam tremu, ali jedva čekam da izađem na balkon i jako mi je drago što ćemo se posle godinu dana opet naći na istom mestu.

Mala kriza rezultata nastala je u mečevima sa Japanom i Holandijom, kada je Terzić odmarao Boškovićevu, zbog problema sa trbušnjacima. Uprkos tome što smo upisali poraza u oba susreta, nije je brinuo dalji tok prvenstva.

- Verovala sam u nas do samog kraja i na kraju se pokazalo da smo za velika dela i uspehe. Te dve utakmice nisu imale veliki rezultatski značaj.

Objedinila je zvanja MVP-a na evropskom i svetskom nivou, a u finalu je sa druge stane mreže bila glavna konkurentkinja na poziciji kokrektorka, tamnoputa Italijanka Paola Egonu. Prokomentarisala je i sam tok tenzičnog finala.

- Italija je izuzetno jaka i zobiljna reprezentacija, što su pokazale tokom celog turnira. Bilo je dosta oscilacija tokom igre, gubile smo 1:0, pa 2:1 , ali mi je drago što smo skupile snage i zajedno smo, podržavajući jedna drugu uspele da preokrenemo i da osvojimo titulu svetskih prvaka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.