Pobedili i Velšani, evo šta još treba Srbiji do Mondijala! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Sep.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobedili i Velšani, evo šta još treba Srbiji do Mondijala! (video)

Prilika je za nove kalkulacije posle večerašnjih pobeda Srbije i Velsa, odnosno remija Gruzije i Irske.

Večerašnji program u kvalifikacionoj grupi D kompletiran je utakmicom između Velsa i Austrije, koju su domaći dobili golom rezerviste Vudburna u 74. minutu meča, rezultatom 1:0.

Velšani su tako zadržali nadu da mogu do plasmana na Mondijal u Rusiju, ostali su u trci sa Srbijom i Irskom, dok Austrijanci moraju da čekaju neku drugu priliku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Podsetimo, ranije večeras Srbija je u Humskoj savladala Moldaviju sa 3:0, a Gruzija i Irska su podelile bodove - 1:1 je bilo u Tbilisiju.

Najpre, evo pogotka koji je rešio pitanje pobednika između Velsa i Austrije, a posle ovakvog epiloga, u nastavku smo se posvetili mogućim opcijama do kraja kvalifikacija.

A ostalo je samo da se odigraju još tri kola...

--

Do kraja kvalifikacija čekaju nas još tri kola. Kada je Srbija u pitanju, taj raspored izgleda ovako:

5. septembar, 20:45h Irska - SRBIJA

6. oktobar, 20:45h, Austrija - SRBIJA

9. oktobar, 20:45h, SRBIJA - Gruzija


Kao što možete da vidite u prilogu, posle sedam odigranih mečeva, Srbija vodi na tabeli sa 15 bodova, Irska je druga sa 13, a Vels ima 11. Te tri selekcije realno su ostale u igri za plasman na Mondijal posle večerašnjih trijumfa Srbije i Velsa, kao i remija u Gruziji.

Šta bi nam donela pobeda u Dablinu?

Teoretski, ni tada ne bi sve bilo potpuno rešeno, ali bi pravo čudo trebalo da se desi da Irci u poslednja dva kola nadoknade ''minus pet'', koliko bi imali u slučaju poraza, u odnosu na Srbiju.

Dakle, u slučaju trijumfa ''Orlova'' u utorak u Irskoj, Srbija bi imala 18, Irska 13 bodova, a veliki dobitnik bio bi i Vels, koji bi u slučaju očekivane pobede u Moldaviji izbio na drugo mesto sa 14 bodova.

S obzirom da bismo u međusobnom skoru bili bolji od Iraca, a i gol razlika nam je za sada najbolja u grupi, za plasman na Mondijal bio bi nam neophodan još samo po jedan bod u poslednja dva kola, protiv Austrije i protiv Gruzije, ili još bolje samo pobeda nad Gruzijom i to ako Irska (ili Vels) dobije dve poslednje utakmice.

Šta u slučaju remija?

Tada bi vrh tabele izgledao ovako: Srbija 16, Irska 14 bodova, a najverovatnije bi i Velšani imali 14, s obzirom da igraju sa Moldavijom.

U tom slučaju, za siguran plasman na Mondijal morali bismo da osvojimo najmanje četiri boda u mečevima sa Austrijom i Gruzijom, a na ruku nam ide i što se u poslednjem kolu međusobno sastaju Irska i Vels, pa neće moći i jedni i drugi da računaju na maksimalan broj bodova.

Kakva je situacija u slučaju poraza?

Tada bi Irci izbili na prvo mesto sa 16 bodova, Srbija bi ostala na 15, a Velšani bi imali 14, opet pod pretpostavkom da dobiju Moldaviju.

U tom slučaju, ne bismo sami krojili svoju sudbinu, osim što bismo morali da dobijemo i Austriju i Gruziju do kraja.

Morali bismo da pobeđujemo do kraja i čekamo još jedan kiks Iraca, po svoj prilici u poslendjem kolu protiv Velsa, ali nadajmo se da neće biti tako dramatično i da će posle meča u Dablinu važeća ostati jedna od prethodne dve opcije.

Na kraju, evo i kako izgleda raspored ostalih selekcija koje su u igri za plasman na Mondijal.

IRSKA:

5. septembar 20:45h Irska - Srbija

6. oktobar 20:45h Irska - Moldavija

9. oktobar 20:45h Vels - Irska

VELS:

5. septembar 20:45h Moldavija - Vels

6. oktobar 18:00h Gruzija - Vels

9. oktobar 20:45h Vels - Irska


Standings provided by Sofascore LiveScore

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija deklasirana na ''Bernabeu'', Špancima Rusija na vidiku! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Sep.2017

Sjajni Isko centralna figura večerašnjeg meča, Morata dotukao ''Azure'' u nastavku...Iako nam je u prvom planu Grupa D i situacija oko plasmana Srbije na Mondijal, veoma zanimljivo bilo je i u Grupi G, gde su snage odmerile selekcije Španije i Italije...Španci su na ''Bernabeu'' slavili sa ubedljivih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.