Srpska plivačka štafeta osma u finalu Svetskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2022, 14:26

Srpska plivačka štafeta osma u finalu Svetskog prvenstva

Muška štafeta Srbije na 4 x 100 metara slobodnim stilom osvojila je osmo mesto u finale Svetskog prvenstva u plivanju.

Istorijski prvi plasman u finale ostvarili su Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin.

U finalu su imali vreme 3:13,83.

Zlato su osvojili Amerikanci (3:09,34), srebro Australijanci, a bronzu Italijani.

Prvi put u finalu Svetskog prvenstva

Muška štafeta Srbije 4 x 100m >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobodno prvi put u istoriji plasirala u finale Svetskog prvenstva u plivanju koje se održava u Budimpešti. Srpski tim, koji čine Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin, preplivao je stazu za 3:14,26, što je bilo dovoljno za osmo mesto i ulazak u trku za medalju.

Srpski tim je postigao sjajan rezultat a nedostajalo im je pet desetinki da obore državni rekord koji su postavili na Olimpijskim igrama u Tokiju kada su bili deseti.

Stjepanović je otplivao prvu deonicu za 48,98 i bio četvrti, a drugi je plivao Uroš Nikolić, koji je svoju deonicu otplivao za 48,93.

Kao treći startovao je Andrej Barja i deonicu preplivao najbrže u timu za 47,25 i bio najbrži u celim kvalifikacijama. Tačku na plasman u finale stavio je Aćin otplivavši deonicu za 49,10.

Finalna trka na programu je u 19.36 časova u Dunav Areni u Budimpešti, a za medalje će se uz tim Srbije nadmetati i sve svetske sile u plivanju Sjedinjenje Američke Države, Australija, Mađarska, Velika Britanija, Kanada, Italija i Brazil.

U pojedinačnim trkama učestvovaće samo Velimir Stjepanović i Andrej Barna. Stjepanović, višestruki šampion Evrope, pokušaće da se domogne finala u trkama na 200 slobodno i 200 delfin, a Andrej Barna na 100 i 50 slobodno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.