Pjerluiđi Kolina otkrio šta je glavna misija Mundijala

Izvor: B92, 19.Nov.2022, 00:44

Pjerluiđi Kolina otkrio šta je glavna misija Mundijala

Prva misija sudija na Svetskom prvenstvu u Kataru biće "zaštita igrača", rekao je predsednik sudijske komisije FIFA Pjerluiđi Kolina.

Kolina je, takođe, upozorio i da oni koji prave grube prekršaje rizikuju "veoma ozbiljne disciplinske sankcije".

"Svetsko prvenstvo je najvažniji turnir na svetu. Tu su najbolji igrači i bilo bi strašno da jedan od njih ne može da igra zbog povrede koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naneo protivnik", objasnio je Kolina na konferenciji za novinare u Dohi.



"Najvažnije je da zaštitimo igrače. Ne želimo da vidimo bilo kakvu intervenciju koja ugrožava bezbednost igrača. U suprotnom, možemo da očekujemo ozbiljne disciplinske sankcije, odnosno crvene kartone",
dodao je bivši italijanski sudija.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine dodeljena su samo četiri crvena kartona tokom celog turnira.

Kolina je zatim prokomentarisao tri video snimka kako bi ilustrovao svoju tvrdnju, sa primerima zakasnelih faulova, udaraca laktovima i udaraca u glavu.



"Nije važno što nema namere da se povredi igrač. Sama činjinica da se ovako nešto radi je neprihvatljivo",
rekao je on.

Kolina je takođe istakao i da simulacije i preterane reakcije prema sudijama neće biti "prihvaćene" i obećao da će sudije biti "veoma pažljive" u pogledu stvarnog vremena igre.

"Želimo da izbegnemo utakmice sa 42, 43, 44 minuta efektivnog vremena igre. Vreme za izmene, penale, proslave gola, lekarsku pomoć ili VAR moraće da se nadoknadi", naveo je Kolina.

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Đani Infantino optužio Zapad za licemerne kritike vlasti u Kataru

Izvor: Danas, 19.Nov.2022

Getty ImagesĐani Infantino je postao predsednika FIFA u februaru 2016. Đani Infantino, prvi čovek Svetska fudbalske asocijacije (FIFA) optužio je Zapad za „licemerje“ zbog načina izveštavanja o stanju ljudskih prava u Kataru uoči Mundijala. U neobičnom monologu na konferenciji za novinare...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.