Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2021, 23:49

Piksi: Baraž me ne zanima, idemo u Portugaliju po direktan plasman na Svetsko prvenstvo

"Nikada se nisam bavio kalkulacijama, već sam od dolaska na mesto selektora bio fokusiran na tim, ali sam bio ubeđen da ćemo igrati do kraja", rekao je strateg Orlova

Obezbedila je reprezentacija Srbije mesto u barau za Svetsko prvenstvo, ali Dragana Stojkovića to - ne zanima! Kao to je govorio od prvog dana otkako je postao selektor, interesuje ga samo pozicija broj jedan i direktan plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Mundijal.

Za to će biti potrebno da Orlovi pobede Portugaliju u Lisabonu 14. novembra, a Piksi je ubeđen da njegov tim to može.

"Nikada se nisam bavio kalkulacijama, već sam od dolaska na mesto selektora bio fokusiran na tim, ali sam bio ubeđen da ćemo igrati do kraja. Kada su mi rekli da smo se plasirali u baraž, rekao sam da mene to ne zanima, već samo prvo mesto. Finale u Portugaliji, to će odrediti ko će ići direktno na Svetsko prvenstvo", rekao je Stojković posle meča.

Selektor Orlova je zadovoljan igrom protiv Azerbejdana i pobedom od 3:1.

"Utakmica je bila odlična, lepršava igra, sa mnogo prelepih akcija. Pobeda našeg tima je apsolutno zasluena. Čestitke igračima na pobedi i sad neka se osmore i vidimo se za nešto manje od mesec dana, pa da se pripremimo za ono najvažnije. Verujem da je javnost zadovoljna prezentacijom naše igre. Radimo neke stvari veoma lako - stvaramo šanse, a to je ono to je nekad najteže. Želimo da nastavimo tako".

Odnos igrača prema dresu sa državnim grbom je nešto što Stojković posebno ističe.

"Sa svim onim sto igrači pokazuju možemo potpuno biti zadovoljni. Pre svega odnosom prema dresu reprezentacije. Poštuju sve taktičke zamisli, strategiju. Mislim da nai igrači uživaju da igraju fudbal. To me posebno raduje i volim da ih vidim kad su srećni. Naravno, svaka utakmica može da donese iznenačenje, grešku, ali to ne menja na odnos prema igri i ono to želimo da pokažemo na terenu".

Dušan Vlahović nastavlja nemilosrdno da rešeta mreže.

"Dušan je bio fantastičan, kao i svi igrači. Nagrada za njegovu igru, borbenost, htenje su ta dva gola. On je igrač u usponu i ima neverovatnu želju da napreduje i daje golove. Raduje me taj njegov pristup. Vlahović je supertalentovan i njegovi nastupi u Seriji A su sjajni, a i u reprezentaciji. Od početka kvalifikacija je tu, ne zbog lepote, nego zbog kvaliteta. Borac je, nikad ne odustaje, 100 odsto fokusiran na ono to radi. Želim mu da nikad ne odustaje i pred njim je sjajna karijera", podvukao je Stojković.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.