Izvor: RTS, 01.Avg.2022, 16:06

Pešić i "orlovi" započeli pripreme u Staroj Pazovi

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za mečeve u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odnosno za Evropsko prvenstvo, koje se od 1. do 18 septembra održava u Italiji, Češkoj, Gruziji i Nemačkoj.
Srpski košarkaši treniraće u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a selektor Svetislav Pešić još ne može da računa na Nikolu Jokića, Alekseja Pokuševskog i Nikolu Jovića, koji zbog ograničenja NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige, sa državnim timom mogu da rade samo 30 dana.

Srbija će prvi prijateljski meč igrati 13. avgusta sa Crnom Gorom u Beogradu, a potom 17. avgusta sledi duel sa Slovenijom u Ljubljani.
Formu do početka takmičarskih mečeva "brusiće" potom na turniru u Hamburgu, gde će odmeriti snage sa Italijom, i zatim u zavisnosti od rezultata sa Nemačkom ili Češkom.
Prvi duel u nastavku kvalifakicija za Mundobasket na programu je 25. avgusta, a rival u "Štark areni" biće Grčka, koju će predvoditi Janis Adetokumbo, a samo tri dana kasnije sledi meč u Istanbulu protiv Turske.
Uvodni duel na Evrobasketu Srbija igra u Pragu 2. septembra protiv Holandije.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo,   NBA

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.