Izvor: RTS, 11.Jun.2022, 12:46

Peru dan baraža za Mundijal proglasio nacionalnim praznikom

Predsednik Perua Pedro Kastiljo proglasio je za nacionalni praznik 13. jun, kada će fudbalska reprezentacija te južnoameričke države igrati meč protiv Australije za plasman na Mundijal u Kataru.
Vest je narodu Perua saopštio ministar kulture te zemlje Alehandro Lalas, koji je precizirao da tog dana nijedna državna ustanova, osim bolnica, neće raditi.
"Savet ministara je odlučio da čitav dan bude praznik kako bi naš narod gledao kako reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ide na Svetsko prvenstvo u Kataru. To će motivisati ljude da se organizuju, mogu da izađu i na ulicu da se ujedine u ovom velikom momentu. Smatramo da je to događaj zajedništva, nacionalizma i nacionalnog identiteta i od kojeg privatni sektor može imati koristi", rekao je Lalas.
Peru i Australija sastaće na neutralnom terenu, na stadionu "Al Rajan" u Kataru, a pobednik će igrati na Svetskom prvenstvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peru proglasio nacionalni praznik zbog baraža

Izvor: B92, 11.Jun.2022

Predsednik Perua Pedro Kastiljo proglasio je nacionalni praznik 13. jun kada će fudbalska reprezentacija te države igrati protiv Australije baraž za Mundijal...Vest je narodu Perua saopštio ministar kulture te zemlje Alehandro Lalas, koji je precizirao da tog dana nijedna državna ustanova osim bolnica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.