PRVI POLJUBAC NA MUNDOBASKETU: Najbolji strelac svih vremena ODUŠEVIO planetu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI POLJUBAC NA MUNDOBASKETU: Najbolji strelac svih vremena ODUŠEVIO planetu! (VIDEO)

Zanimljiv trenutak na Svetskom prvenstvu.

Na Svetskom prvenstvu se dešavaju lepe stvari, a ovo što se danas dogodilo je jedna od njih, još kada imamo u vidu da je to Oskar Šmit.

Šmit je najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava. Na 33 odigrana meča za Brazil na Svetskim kupovima postigao je 843 poena, što će reći 25,5 po meču. Najdominantniji je bio u Buenos Ajresu 1990. gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je beležio 34,6 poena po meču, što je apsolutni rekord Svetskih prvenstava u košarci.

Ono po čemu će Šmit posebno ostati upamćen su njegova učešća na Olimpijskim igrama. Čak pet puta se obreo na tom takmičenju, a tri od tih pet puta bio je najbolji strelac.

U Moskvi 1980. je igrao na 7 mečeva i postigao 169 poena, da bi isti učinak ponovio četiri godine kasnije u Los Anđelesu. Ipak, vrhunac je došao u Seulu 1988. kada je postigao sjajnih 338 poena, odnosno, 42,3 po utakmici. U 38 olimpijskih mečeva, postigao je 1093 poena, 28,8 po meču. Ipak nikad nije uspeo da osvoji medalju.

Takođe će ostati upamćen po fenomenalnoj igri na finalu Panameričkih igara 1987, kada je sam predvodio Brazil do titule.

Na poluvremenu su protiv reprezentacije SAD gubili sa 54:68, a na kraju su slavili sa 120:115, a Šmit je zabeležio 46 poena. Za taj tim Amerikanaca su igrali, između ostalih Dejvid Robinson, Reks Čepmen i Deni Mening, tada koledž superzvezde.

Na utakmici njegove reprezentacije Brazila i Češke, u kojoj su nažalost po njega Česi ubedljivo pobedili Gauočose, međutim u drugoj četvrtini Šmit je uradio nešto jako lepo, i razveselio ljude u dvorani i širom sveta.

😍 Even Oscar Schmidt enjoys the Kiss Cam! 😍#BRACZE #FIBAWC

📽 https://t.co/U6RPjx3FuZ@basquetebrasil pic.twitter.com/LxJWr2Ihnr

— Basketball World Cup (@FIBAWC) September 7, 2019

''Prvi poljubac'' na prvenstvu delo je velikog Šmita, koji je oduševio publiku u dvorani.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.