PROKLETSVO SE NASTAVLJA: Hrvatska bez Svetskog prvenstva! Finci do trijumfa u poslednjim sekundama

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 22:52

PROKLETSVO SE NASTAVLJA: Hrvatska bez Svetskog prvenstva! Finci do trijumfa u poslednjim sekundama

Muk u Rijeci.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ostaje bez drugog uzastopnog Svetskog prvenstva, pošto su poraženi od Finske na svom terenu sa 81:79!

Publika u Rijeci je videla veoma slabu igru Hrvatske, čak i s obzirom na to da su u svojim redovima imali sve svoje zvezde iz NBA lige, nisu uspeli da dođu do pobede koja bi značila nastavak borbe za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izabranici Muloamerovića su imali i veliku prednost pred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslednje minute meča, ali se desio značajan pad u igri.

Colder than a Finnish winter🥶@MarkkanenLauri wins it for the wolfpack! 🐺#FIBAWC | #WinForFinland pic.twitter.com/sKRJrDQBFA

— FIBA Basketball World Cup (@FIBAWC) July 3, 2022

Najpre je Lovro Gnjidić promašio četiri bacanja, potom su Finci ubacili neke veoma teške šuteve, da bi na četiri sekunde do kraja Lauri Markanen pogodio trojku iz ugla koja je značila i pobedu.

DUNK OF THE YEAR CANDIDATE? 🤯

Roko Prkacin with a RIDICULOUS poster ⚒️🇭🇷#FIBAWC | #WinForCroatia pic.twitter.com/jIOZFV8l1q

— FIBA Basketball World Cup (@FIBAWC) July 3, 2022

Imala je Hrvatska svoju šansu, Bojan Bogdanović je pokušao da pogodi trojku za pobedu, ali se lopta odbila kada je Markanen načinio faul nad Ivicom Zubcom i tako ga poslao na liniju slobodnih bacanja.

Ipak, NBA centar je promašio oba, čime je svoju naciju ostavio bez Svetskog prvenstva.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.