Otkaz komentatoru HRT Ćosiću zbog preprodaje karata za Mundijal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz komentatoru HRT Ćosiću zbog preprodaje karata za Mundijal

Sportski komentator Hrvatske radio-televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz nakon istrage o navodnoj preprodaji ulaznica za finale Svetskog prvenstva u Rusiji, objavili zagrebački elektronski mediji pozivajući se na Hinu.

Advokat otpuštenog komentatora hrvatske televizije Mate Matić potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio "redovan otkaz skrivljenim ponašanjem" i bez prava na otpremninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a istovremeno je najavio da će zbog toga voditi spor protiv HRT.

Hrvatska nacionalna televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko svojih zaposlenih u vezi zloupotrebe ulaznica za Svetsko fudbalsko prvenstvo (SP) u Rusiji, a kao jedan od umešanih naveden je i Drago Ćosić.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP Hrvatska-Francuska pojavile u prodaji, Svetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od Evropske unije javnih televizija (EBU), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima kako su se te ulaznice pojavile u prodaji.

U HRT su reagovali nakon što je zagrebački Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT Saša Dedić osumnjičeni da su učestvovali u preprodaji ulaznica za SP.

Hrvatsko Državno javno tužilaštvo (DORH) potvrdilo je da je Opšinsko državno tužilaštvo u Zagrebu počelo istragu o preprodaji karata za SP u Rusiji, navode zagrebački mediji.

Osim otkaza komentatoru Dragi Ćosiću, generalni direktor HRT Kazimir Bačić doneo je odluku o razrešenju poslovnih jedinica direktora Produkcije Joze Barišića i Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, ali su te odluke vezane za unutrašnje odnose, poslovanje i internu poslorganizaciju i ne dovode se u vezu sa preprodajom karata na SP u Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otkaz sportskom komentatoru HRT zbog preprodaje karata za Mundijal

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2018, 08:03

Sportski komentator Hrvatske radio-televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz nakon istrage o navodnoj preprodaji ulaznica za finale Svetskog prvenstva u Rusiji, objavili zagrebački mediji...Advokat otpuštenog komentatora Mate Matić potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio otkaz bez prava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.