Grupa F: Kanada povela pa stala - ubedljiv trijumf Hrvatske; Maroko srušio Belgiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 11:02

Grupa F: Kanada povela pa stala - ubedljiv trijumf Hrvatske; Maroko srušio Belgiju

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je Kanadu rezultatom 4:1, u drugom kolu grupe F Svetskog prvenstva u Kataru. U prvom meču grupe, Maroko savladao Belgiju 2:0.

Vicešampion sveta je do trijumfa nad selekcijom, na čijem golu je bio Milan Borjan, stigao posle preokreta.

Kanađani su posle malo više od jednog minuta igre postigli prvi gol u istoriji na Mundijalu, ali su Hrvati već do pauze preuzeli vođstvo, a u nastavku samo potvrdili pobedu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dvostruki strelac bio je Andrej Kramarić, po jedan gol postigli su Marko Livaja i Lovro Majer, dok je jedini pogodak za Kanadu dao Alfonso Dejvis.

Hrvatska je sada na deobi prvog mesta sa Marokom, ima četiri boda, jedan više od Belgije, sa kojom se sastaje u poslednjem kolu.

Kanada je nakon nesrećnog poraza od Belgije (1:0) i ovoga od "vatrenih", izgubila i matematičke šanse da se nađe u drugoj fazi, te će protiv Maroka igrati za čast.

Utakmica nije mogla na gori način da krene po Hrvatsku od ovog, pošto su gol primili već u 68. sekundi.

Larin je prihvatio ispucanu loptu od strane Borjana, na desnoj strani ona je ubrzo bila kod Bjukanana, koji je centrirao, a Alfonso Dejvis je glavom zahvatio u naletu i savladao Livakovića.

Čini se da se Kanadi za tako kratko vreme vratilo za sve one promašene šanse u porazu od Belgije u prvom kolu (1:0).

Inače, Hrvatska je brži gol primila samo od Danske na prošloj planetarnoj smotri u Rusiji. Kanada se nije zaustavljala uprkos vođstvu, međutim, Hrvati su se malo po malo oslobađali pritiska i preuzimali inicijativu.

U 26. minutu opravdano im je bio poništen gol zbog ofsajda, u kojem se našao asistent Livaja, uoči pogotka Kramarića.

Gol je visio u vazduhu u tim trenucima, da bi u 34. minutu Hrvatska stigla do izjednačenja, kada je Perišić proigrao Kramarića, a ovaj savladao Borjana. Tim Zlatka Dalića je za samo osam minuta kompletirao preokret i iskoristio konfuziju i lošu igru rivala.

Kramarić je poveo loptu na desnoj strani, za trenutak su ga zaustavili Kanađani, lopta mu se vratila, te ju je dodao Marku Livaji. Ovaj je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i pogodio ugao Borjanovog gola.

Kanada je ponovo bolje otvorila poluvreme, a novi igrač na terenu, Osorio, dobro je šutirao, Livaković bio savladan, ali je lopta prohujala pored stative.

Usledile su šanse, naizmenične, na obe strane, a veliku priliku i šut Kramarića sa visine penala, posle dodavanja Modrića, odbranio je Borjan. Ritam je u jednom momentu opao, da bi Hrvati do novog gola stigli u 70. minutu, kada je mrežu Borjana opet pogodio Kramarić.

Ivan Perišić ga je pronašao na desnoj strani, Kramarić je prihvatio loptu i "zalomio" rivala, a onda levom nogom šutirao kroz noge Hačinsonu i prevario Borjana.

Potop Kanade sprečio je upravo Borjan u finišu, kada je odbranio dva zicera, prvo Perišiću, a onda i Brozoviću.

Do kraja susreta Hrvati su zapretili još preko Oršića, dok je na drugoj strani Hoilet hvatao volej, koji je završio malo pored gola.

I kada se činilo da je to-to, Hrvatska je još jednom došla do gola. Prva greška Milera na meču, nova kontra Hrvatske, koja je okončana golom Majera, na asistenciju još jednog rezerviste, Oršića.

Belgija na kolenima - Maroko prvi u grupi!

Fudbalska reprezentacija Maroka pobedila je danas selekciju Belgije sa 2:0 (0:0), u meču drugog kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Maroko postigli su Abdelhamid Sabiri u 73. i Zakarija Abuhlal u 92. minutu, a meč je odigran na stadionu "Al Tumama" u Dohi.

Azar: Moraćemo psihički da se oporavimo za Hrvate

Kapiten fudbalske reprezentacije Belgije Eden Azar izjavio je da je njegovom timu potrebno da se mentalno oporavi posle poraza od Maroka.

Belgija, koja je pre četiri godine na SP u Rusiji bila četvrta, bila je favorit protiv Maroka, ali je afrička selekcija boljom igrom zasluženo stigla do pobede.

"Razočarani smo. Hteli smo da se već danas kvalifikujemo u osminu finala Mundijala, ali smo naišli na veoma dobar tim iz Maroka. Moraćemo da se psihički oporavimo, odmorimo i daćemo sve od sebe u narednom meču protiv Hrvatske", rekao je Azar posle meča.

Prvo poluvreme bilo je prilično sadržajno, uprkos tome što su mreže ostale mirne. Reprezentacija Belgije je bolje ušla u meč, što se dalo videti već po udarcu Bačuaja iz 5. minuta, kada je golman Maroka jedva sačuvao sopstvenu mrežu.

Nastavila se inicijativa izabranika Roberta Martinesa i u nastavku, ali Marokanci su uspešno odbijali nalete protivnika.

Od oko 20. minuta Maroko se oslobodio pritiska, te počeo da igra sve ofanzivnije. Najpre je udarac Ziješa završio preko gola, da bi zatim isti scenario bio viđen i sa Hakimijem.

Poveo je Maroko posle slobodnog udarca Ziješa u 47. minutu, ali je VAR poništio pogodak zbog ofsajd pozicije. Nastavio je Maroko da napada i na početku drugog poluvremena, ali realizacije nije bilo.

Ređale su se šanse na jednoj pa na drugoj strani. Prvo je golman Maroka zaustavio udarac Azara, da bi nedugo zatim na drugoj strani šut Bufala završio pored stative Belgije.

Tok meča promenio se kada je Sabiri postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca u 73. minutu. On je šutirao iz praktično mrtvog ugla, te prevario protivnike koji su mislili da će uputiti centaršut.

U 91. minutu Abuklal stavlja tačku na pobedu Maroka koji sada zauzima prvo mesto u grupi.

Neredi u Briselu posle meča Belgija-Maroko

U Briselu je danas došlo do nereda na ulicama tokom meča Svetskog prvenstva između Belgije i Maroka.

Policija je morala da koristi vodene topove i ispaljuje suzavac, dok su navijači bacali pirotehniku, prevrtali automobile i palili parkirane skutere, preneo je "San".

Na mesto incidenata izašlo je oko 100 specijalaca, a navijači Moroka su posle pobede nad Belgijom slavili ulicama noseći marokanske zastave.

Načelnik briselske policije Filip Kloze osudio je nerede i upozorio građane da ne prilaze centru grada, dodajući da je naložio policajcima da hapse.

"Snažno osuđujem incidente koji su se dogodili danas posle podne. Policija je već dejstvovala. Savetujem navijačima da ne dolaze u centar, a policija radi sve što je u njenoj moći da održi javni red", doado je Kloze.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska sa Kanadom, poslastica za kraj - derbi Njemačke i Španije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2022

Danas su na programu još četiri meča na Mundijalu u Kataru, a igraju se mečevi drugog kola u grupama E i F.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.