Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 09:21

Oslabljena Srbija u Setubalu juri prve bodove u mundijalskoj trci

Vratila se Jovana Damnjanović, izostaju Jelena Čanković, Dina Blagojević, Tijana Matić…

Portugalija kao sudbina. Muška fudbalska reprezentacija će 14. novembra igrati u Lisabonu meč za direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a večeras će ženska reprezentacija Srbije odmeriti snage sa Portugalkama (19.00) takođe u kvalifikacijama za Mundijal.

I isto tako ovaj duel mnogi obeležavaju kao jedan od najvažnijih za Srbiju, pošto je na papiru Portugalija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najveći rival u borbi za drugo mesto i baraž, jer se računa da su prvo i direktna karta za Mundijal rezervisani za Nemačku.

Reprezentacija Srbije u dosta oslabljenom sastavu je otputovala u Setubal. Izostaju zbog povreda, po mnogima, najbolja fudbalerka naše zemlje Jelena Čanković, te Dina Blagojević, Tijana Matić i Alegra Poljak. Dobra vest je što se posle dužeg vremena u tim vratila Jovana Damnjanović, članica Bajerna iz Minhena.

Srbija je u prvom kolu izgubila u gostima od Nemačke (5:1), ali je odigrala sjajno prvo poluvreme, koje i dobila, te taj utisak daje nadu da se može do pozitivnog rezultata u Setubalu.

Bez obzira na hendikep učinićemo sve da se na dostojan način suprotstavimo prvo Portugaliji, a svi treba da shvatimo da je ovo jedna od najvažnijih utakmica za nas u poslednjih nekoliko godina. Utakmica u kojoj mnoge stvari možemo da rešimo. Ne tražimo alibi, ne tražimo neko opravdanje, idemo sa ovim kadrom, trenutno najboljim, da damo sve od sebe i ostvarimo dobar rezultat“, izjavio je Predrag Grozdanović.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Portugalija je upisala jedan kiks. Protiv Turske u gostima je odigrala 1:1 i ima imperativ pobede večeras protiv Srbije. Selektor Fransisko Neto sa velikim respektom je pre meča govorio o našem državnom timu.

Srbija ima odličnu takmičarsku ekipu. Protiv Nemačke su odigrali odlično prvo poluvreme. Imaju mnogo fudbalerki u jakim evropskim ligama, sa dosta internacionalnog iskustva. Tehnički su vrlo nadarne i vole da igraju. Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta, inače će nam posao biti jako težak”, naglasio je Fransisko Neto.

Nakon meča sa Portugalijom reprezentaciju Srbije čeka duel sa Turskom (26. oktobar) u Gornjem Milanovcu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – ŽENE

Grupa 8

Četvrtak

17.00 (1.42) Turska (4.30) Bugarska (7.00)

19.00 (1.47) Portugalija (4.10) Srbija (6.25)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.