Izvor: RTS, 26.Jun.2022, 18:52

"Orlovi" prejaki za domaćina, za novo svetsko zlato protiv Litvanije

Basketaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Antverpenu, pošto su u polufinalnom duelu bili bolji od domaće selekcije Belgije 17:12. "Orlovi" će se boriti za peto zlato na šampionatima sveta, a protivnik će biti Litvanija, koja je posle produžetka savladala tim Francuske 18:17.
Basket 3x3 reprezentacija Srbije igraće u novom finalu Svetskog prvenstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šesti put u istoriji i boriće se za peto zlato na najvećem svetskom turniru u tom sportu.

Posle četiri pobede u grupi i trijumfa nad Letonijom u četvrtfinalu, Srbija je savladala domaću selekciju Belgije 17:12 i boriće se za zlatno odličje kasnije večeras.
Belgija se dobro držala u prvoj polovini meča, ali onda su do izražaja došli kvalitet i iskustvo srpskog tima, koji je na kraju došao i do ubedljive pobede.
"Orlovi" su došli do početne prednosti 5:2, ali su dosta loše šutirali sa distance, što su Belgijanci iskoristili i došli do preokreta - 9:6.
Ipak, kao da su naši momci shvatili da je "vrag odneo šalu" - usledila je znatno angažovanija odbrana, Vasić je ugurao protivnika pod koš, a onda Majstorović doneo izjednačenje 10:10.
Pokušala je Belgija u završnici da stigne prednost srpskog tima, ali uzalud. Srpski basketaši su umešno iskoristili činjenicu da je protivnik ispunio bonus i sa linije za slobodna bacanja došli do sigurne pobede.
Srbija će u finalu igrati protiv selekcije Litvanije, koja je posle velike borbe i produžetka savladala ekipu Francuske 18:17.
Veliko finale na programu je večeras od 21.30. 
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majstorović odveo Srbiju na megdan Litvaniji za svetsko zlato

Izvor: Danas, 26.Jun.2022

Predvođeni sjajnim Dejanom Majstorovićem, basketaši Srbije pobedili su domaćina Belgiju plasiravši se tako u finale Svetskog prvenstva u basketu 3x3 (17:12). Srbija je došla u priliku da se u Antverpenu bori za peto planetarno najsjajnije odličje sa Litvanijom od 21.30.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.