Održana deseta Vaseljenska tucanijada u Gajdobri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana deseta "Vaseljenska tucanijada" u Gajdobri

Mokrin ima svoje svetsko prvenstvo za odrasle, svaka kuća svoje šampione u kucanju jajima, ali Gajdobra ima desetine malih šampiona, koji ni ovog Uskrsa nisu izostali sa jubilarne desete Vaseljenske tucanijade.

Više od 200 mališana takmičilo se u tucanju jajima, a najbolji su sa ove manifestacije odneli i pehare. Deca iz Gajdobre, ali i iz Novog Sada, Kikinde, Beograda pa čak i Banja Luke, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najradosniji hrišćanski praznik deseti put odmeravali su snage, čije je jaje najjače.

Iako takmičenje u tucanju jajima u Gajdobri već ima svoju tradiciju, meštani ovog hercegovačkog sela, nadomak Bačke Palanke, žele da ovu manifestaciju nastave i unaprede, kako bi jednog dana bila upisana i na mapu najposećenijih dečijih manifestacija na Uskrs.

Da Uskršnji običaji ne odlaze i ne iščezavaju, ovo selo je pokazalo.

Nikada više dece i radosti na jednom mestu. Rekord u broju, sreći i drugarstvu, u Gajdobri je oboren baš ove godine.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.