Odbojkaši uprkos porazu se plasirali u polufinale SP

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši uprkos porazu se plasirali u polufinale SP

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Poljske sa 3:0 (26:28, 26:28, 22:25) u setovima, ali je zahvaljujući poen količniku uspela matematički da obezbedi plasman u polufinale SP u Torinu.
Ponovo je Poljska uspela da slavi nad našom selekcijom, ovoga puta znatno teže nego prošlog puta, ali najvažnije je da se Srbija plasirala u polufinale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetskog prvenstva.

Veoma neizvesno bilo je u prva dva seta, koji su završeni rezultatom 28:26 za Poljsku. 
U oba seta Srbija je imala osetnu prednost od tri, odnosno četiri poena, ali je Poljska uz malo sreće uspela da koristi veliki broj servis grešaka naše selekcije, rezultatski se vrati i na kraju u oba navrata osvoji set.
Srbija je više od 16 poena izgubila u dva seta samo na osnovu servis grešaka i tako propustila šansu da osvojenim setom izbori plasman u polufinale.
Ipak to je ostvarila velikim brojem osvojenih poena u meču, odnosno takozvanim poen količnikom.
Srbija će posle sutrašnjeg meča između Poljske i Italije znati sa kog mesta ide u polufinalei ko će joj biti protivnik.
Plasman među četiri najbolje selekcije već su obezbedili Brazil i SAD. 

Ovako je protekao meč: 
22.12 – Kraj meča, poraz Srbije od Poljske od 3:0 u setovima, ali se Srbija zahvaljujući velikom broju poena odnosno poen količniku uspela da se plasira u polufinale.
21.41 – Poljska istim rezultatom osvaja i drugi set (28:26). Ponovo rovovska borba Srbije i Poljaske, koja nažalost ponovo pripada Poljacima. Izabranici selektora Grbića imaju velikih problema na servisu, pošto su u oba seta napravili po osam servis grešaka. Nakon velike rezultatske klackalice, Poljaci uz malo i sreće stižu do prednosti od 2:0 u setovima.
21.04 – Nakon velike neizvesnosti i borbe, Poljska osvaja prvi set rezultatom 28:26. Imali su "orlovi" povoljan rezultat gotovo čitav set u kojem su vodili 18:14 i 21:18, ali su Poljaci iskoristili veliki broj servis grešaka naše selekcije i na kraju uspeli da sa 28:26 osvoje prvi set.
20.30 – Počeo je meč.
20.25 – Obe selekcije su izašle na teren, u toku je intoniranje himni.
20.00 – U meču u Grupi I Amerika je sa 3:0 savladala Rusiju i plasirala se u polufinale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018

Reprezentacija Srbije igra protiv Poljske drugi meč treće faze Svetskog prvenstva u odbojci. Meč počinje u 20 i 30 uz direktan prenos na Sport Klubu 1. Tekstualni prenos meča možete da pratite na sajtu Sport Kluba...Srpskim odbojkašima je u utakmici sa Poljacima dovoljno da osvoje samo 54 poena...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.