Oboren još jedan Felspov rekord, Dresel najbrži na 100 metara delfin

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren još jedan Felspov rekord, Dresel najbrži na 100 metara delfin

Kejleb Dresel oborio je svetski rekord Majkla Felpsa u disciplini 100 metara delfin, sa vremenom 49.50 sekundi. Amerikanac novi svetski rekord postavio u polufinalnoj trci u Kvangdžuu.
Dresel je u polufinalnoj trci na 100 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Kvangdžuu oborio rekord Majkla Felpsa i rezultatom 49.50 plasirao se u finale.

Felpsov rekord iznosio je 49.82, postavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine.
Ovo je drugi Felpsov svetski rekord srušen na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pošto je prethodno Kristof Milak isplivao 200 metara delfin stilom u vremenu 1:50.73.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dresel srušio rekord Felpsa, a američka tinejdžerka rekord Misi Frenklin

Izvor: Beta, 26.Jul.2019

Američki plivač Kejleb Dresel oborio je danas svetski rekord na 100 metara delfin u polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Dresel je štopericu zaustavio na 49,50 sekundi i tako za 32 stotinke oborio deset godina star rekord legendarnog Majkla Felpsa. Ovo je drugi svetski rekord Felpsa koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.