Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 18:09

Nemice prejake, Evropa videla srpsko čudo od deteta

Na kraju ubedljiv poraz naših fudbalerki u Kemnicu u okviru kvalifikacija za Mundijal – 5:1

Počelo je bajkovito, u jednom trenutku je zamirisalo na senzaciju svetskih razmera. Imale su fudbalerke Srbije vođstvo protiv Nemačke u Kemnicu, dugo odolevale, ali su na kraju morale da stisnu ruku mnogo boljem rivalu. Nemačka je opravdala ulogu favorita i zabeležila još jedan siguran trijumf, pošto je u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pojačala tempo i fizički pregazila selekciju Predraga Gvozdenovića – 5:1.

Međutim, u senci teškog poraza kvalitet je demonstrirala jedna od najtalentovanijih igračica u Evropi, Nina Matejić. Upravo je tinejdžerka iz Požarevca inicirala senzacionalno vođstvo u trećem minutu reprezentacije Srbije, pokazavši zašto je smatraju budućom velikom zvezdom ženskog fudbala. I zašto mnogi smatraju da će vrlo brzo, posle punoletstva zadužiti opremu nekog od najvećih klubova u Evropi kada se povede reč o ženskom fudbalu (najčešće se pominju Lion i PSŽ).

Nemačka, kao jedna od najboljih selekcija Evrope, brzo je preuzela kontrolu igre. Napadale su Nemice iz svih oružja. Blistala je na golu selekcije Srbije Milica Kostić.

Srbija je nekako odolevala do 49. mninuta, i možda bi bila ravnopravniji rival da je selektor Gvozdenović mogao da računa na Violetu Slović, Jovanu Damjanović i Alegru Poljak. Ovako, izjednačujući pogodak Nemačke u režiji Šuler, označio je početak nadanja naše selekcije.

Nemačka je za samo pet minuta okrenula rezultat. I to na krilima odlične Šuler koja je do kraja meča postigla još dva gola. U listu strelaca se upisala Leupolc.

Nemačka je prvi favorit grupe za direktan plasman na Mundijal koji se naredne godine igra u Australiji. Srbija će se za drugu poziciju boriti sa ekipama ravnim sebi, kao što su Portugalija, Turska i Bugarska.

KVALIFIKACIJE ZA SP – GRUPA H

Utorak

Nemačka - Srbija 5:1 (0:1)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.