Ne igraju lepo, ali su uporni - Vels opet u igri za Mundijal, Jarmolenko doveo Ukrajince na vh (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne igraju lepo, ali su uporni - Vels opet u igri za Mundijal, Jarmolenko doveo Ukrajince na vh (VIDEO)

Austrijanci porazom u Kardifu napravili ogroman korak unazad

Fudbaleri Velsa oživeli su nadu u plasman na Mundijal pobedom nad gostujućom Austrijom od 1:0! Istovremeno večerašnjem rivalu naneli su možda i ključni poraz jer teško je očekivati da Austrijanci oporave i zabeleže maksimalan učinak u poslednje tri runde kvalifikacija.

Bila je to prilično izjednačena i zanimljiva utakmica na Milenijum stadionu u Kardifu. Velšanima se opet isplatila silna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upornost, kao što je to bio slučaj i nekoliko puta prošle godine na Evropskom šampionatu.

Ipak, junak večerašnje pobede nije bio najbolji velški igrač Geret Bejl, već član rezervnog tima Liverpula Bendžamin Vudburn.

Ovaj momak je u 74. minutu sa više od 20 metara uputio takav udarac da golman Austrije nije mogao da ga zaustavi. A ovaj potez izazvao je ludnicu na tribinama.

Golman gostiju Hajnc Lindner ipak se istakao u sudijskoj nadoknadi kada je paradom „skinuo“ udarac makazicama Gereta Bejla.

Izuzetno važnu pobedu u derbiju I grupe upisala je reprezentacija Ukrajine koja je u Harkovu savladala Tursku sa 2:0.

A junak ovog trijumfa koji je Ukrajincima doneo prvo mesto u grupi bio je dvostruki strelac Andrej Jarmolenko.

Novi napadač Borusije Dortmund ceo posao završio je već u prvom poluvremenu. Prvo je u 18. minutu načeo goste, a u 42. je iskoristio asistenciju Konopljanke.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018:

Grupa D

Srbija - Moldavija 3:0 (2:0)

/Gaćinović 20, Kolarov 30, Mitrović 81/

Gruzija - Irska 1:1 (1:1)

/Kazašvili 34 - Dafi 4/

Vels - Austrija (0:0)

/Vudburn 74/

Grupa I

Finska - Island (1:0)

/Ring 8/

Hrvatska - Kosovo (Srbija) odloženo

Ukrajina - Turska 2:0 (2:0)

/Jarmolenko 18, 42/

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.