Muslin: Ništa još nismo napravili, ali verujem u momke

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslin: "Ništa još nismo napravili, ali verujem u momke"

Selektor Srbije rekao je da veruje u svoje igrače u finišu kvalifikacija.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da se ekipa još nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji i da se ekipa zato priprema kao do sada.

"Napravila se atmosfera kao da smo se već plasirali na Svetsko prvenstvo, ali to nije tako. Ništa još nismo napravili. Moramo da radimo kao i do sada. Najvažnija je prva sledeća utakmica, a to je Austrija. Tako smo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << spremali i do sada, tako ćemo i sada. Igrači su svesni da se još nismo kvalifikovali", rekao je Muslin novinarima u Beogradu.

Srbija je prva na tabeli grupe D, sa četiri boda više od Velsa, tako da joj u poslednja dva kola trebaju tri boda da bi sigurno obezbedila plasman na Mundijal sa prve pozicije. Austrija je izgubila sve šanse da se plasira na Mundijal. Posle te utakmice "orlovi" kod kuće dočekuju Gruziju, koja je do sada osvojila samo pet bodova.

"Dugo sam u fudbalu, znam da utakmice nikada nisu dobijene unapred. Znam i neke primere da su neke reprezentacije imale i lakše rasporede od nas sada i nisu dobijale. Spremamo se kao i do sada. Probaćemo da u prvoj utakmici obezbedimo plasman. Znam da je lakše reći nego uraditi. Ako se ne daj bože desi nešto u Austriji, imaćemo priliku za popravni pred našim navijačima", rekao je Muslin.

Da li se selektor plaši "srpskog mentaliteta" sad u finišu kvalifikacija?

"Ja mislim da se malo promenio u poslednje vreme, momci znaju šta im je činiti i raditi i to su pokazali u prvih osam utakmica. Nemam sumnju u njih. Napravila se euforija u Srbiji, ali momci znaju šta im je činiti. Dugo smo radili i trudili se da dođemo dovde i bila bi šteta da sada to upropastimo zbog mentaliteta", rekao je Muslin.

Na Muslinovom spisku nalazi se 25 igrača, od čega je čak 11 odbrambenih.

"Vidite da ima mnogo centralnih odbrambenih igrača, to je zato što imamo problema. Maksimović ne može da igra zbog crvenog kartona. Ima neizvesnosti sa Vukovićem i Mitrovićem, koji su povređeni, ali sam čuo dobre vesti i nadam se da će biti spremni. Juče se i Tošić povredio i još čekamo izveštaj. Mislimo da je u pitanju istegnuće mišića. Ako se ispostavi da je to, onda je to pauza od dve-tri, možda i četiri nedelje, tako da mislim da nažalost nećemo moći da računamo na njega", rekao je Muslin.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.