Mundijal će svetskoj ekonomiji odneti 11,9 milijardi dolara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mundijal će svetskoj ekonomiji odneti 11,9 milijardi dolara?

Ukupno 11,9 milijardi dolara svetskog bruto domaćeg proizvoda je u opasnosti da bude izgubljeno tokom prve dve nedelje Svetskog fudbalskog prvenstva zbog pada produktivnosti u periodu radnog vremena, prema računici agencije "Blumberg".

Računajući koliko je produktivnih sati u opasnosti zbog ovogodišnjeg turnira i koja je cena po poslodavce i ekonomije širom sveta, "Blumberg" je pošao od pretpostavke da klasično radno vreme traje od devet sati ujutru do pet popodne, i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će 50 odsto radne snage iz svake populacije biti zainteresovano da gleda Mundijal.

Prema analizi njujorške agencije, utakmice koje će Brazil odigrati sa Srbijom i Kostarikom verovatno će skupo koštati brazilsku ekonomiju, jer će prouzrokovati prekid radnog vremena.

Iako Brazil važi za favorita za osvajanje Mundijala, povećana produktivnost, u slučaju pobede, neće imati značajnijeg efekta niti će trajati dovoljno dugo kako bi se nadoknadio fond izgubljenih radnih sati, ocenjuje se u izveštaju.

Ako bi došlo do neočekivanog poraza Brazila od Kostarike, posledice bi mogle biti katastrofalne, a produktivnost bi pala za 14,4 odsto u satima nakon meča.

Iz tog razloga, brazilska vlada je smislila nov pristup, dozvoljavajući državnim službenicima da usklade svoje radno vreme sa satnicom kada se takmiči nacionalni tim.

U prvom krugu Mundijala, većina brazilskih državnih agencija će zaposlenima dozvoliti da odu ranije sa posla ako se popodne održava meč ili da dođu kasnije kada Brazil igra ujutru.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mundijal će svjetskoj ekonomiji odnijeti 11,9 milijardi dolara?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2018

NJUJORK - Ukupno 11,9 milijardi dolara svjetskog bruto domaćeg proizvoda je u opasnosti da bude izgubljeno tokom prve dve nedelje Svjetskog fudbalskog prvenstva zbog pada produktivnosti u periodu radnog vremena, prema računici agencije Bloomberg...Računajući koliko je produktivnih sati u opasnosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.