Modrić zbog Tompsona produžio žurku u Zagrebu

Izvor: Mondo, 16.Jul.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modrić zbog Tompsona produžio žurku u Zagrebu

Na zahtev najboljeg fudbalera Svetskog prvenstva, proustaški pevač pevao i na "bis" na zagrebačkom trgu, pred više od 100.000 posetilaca.

Hrvatski fudbaleri dobili su veliki doček posle povratka sa Svetskog prvenstva.

Vicešampioni Mundijala nekoliko sati su putovali otvorenim autobusom od zagrebačkog aerodroma do Trga Bana Jelačića, a društvo im je pravio i proustaški pevač Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Perković Tompson, poznat po pokliču "Za dom spremni" i stihovima svoje pesme u kojoj preti "srpskim dobrovoljcima, četnicima".

Kada su stigli na trg, igrači su pred velikom masom navijača zahvaljivali na podršci, provodili se, a Mateo Kovačić priznao je "Pijani smo kao mace".

Posebno emotivan govor održao je selektor Zlatko Dalić.

"Mi smo u Rusiji igrali za nas, za porodice, za vas, za Hrvate u Bosni i Hercegovini, u dijaspori, za branitelje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice...", rekao je Dalić drhtavim glasom.

"Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti", poručio je Dejan Lovren, reprezentativac Hrvatske.

Posle 21 časa, na kraju zvaničnog programa dočeka, Tompson se popeo na binu, obučen u tamniju varijantu dresa i sa šalom oko vrata na kojem je pisalo "Vukovar".

Zajedno sa igračima, on je otpevao pesmu "Lijepa li si", a onda je na molbu Luke Modrića žurka produžena.

"Imamo još jednu specijalnu želju, da nam Marko otpeva bar još jednu pesmu", rekao je najbolji fudbaler Svetskog prvenstva.

"Možemo mi i bez ozvučenja", dodao je Tompson, pa bez muzike zapevao: "Čvrsta ruka i poštenje, sveta voda i krštenje...", na Modrićevu molbu, a na oduševljenje fudbalera i publike.

Ta pesma zove se "Geni kameni", a jedan njen (večeras neotpevani) stih glasi:

"Loša bila '45, rasula nas preko svijeta,

a sad nova loza raste, vratile se domu laste"

Pogledajte kako je protekao doček u Zagrebu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pitao Dalića za Tompsona: To je provokacija!

Izvor: Mondo, 17.Jul.2018, 21:39

Zlatko Dalić "planuo" pošto ga je novinar N1 televizije pitao za nastupu ustaše Marka Perkovića Tompsona...Posle spektakularnog dočeka u Zagrebu, gde se na ulicama glavnog grada Hrvatske okupilo više stotina hiljda navijača kako bi pozdravili svoje junake iz Rusije, vicešampionima sveta u utorak...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.