Mladi srpski hokejaši bolji od Belgije

Izvor: RTS, 14.Jan.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi srpski hokejaši bolji od Belgije

Juniorska reprezentacija Srbije nastavila je sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu 2. divizije B grupe koje se ovih dana održava u Beogradu. Naši hokejaši su u trećem kolu ubedljivo savladali Belgiju sa 7:5 (4:2, 2:0, 1:3) i tako ostali u trci za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang.
Početak meča je nagovestio fantastičnu predstavu srpskog tima, jer se od starta videla velika motivisanost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naših igrača ali i činjenica da je kvalitet na njihovoj strani. Sa dva ekspresna gola Ćurčića i Đumića u trećem minutu već se mogao naslutiti konačan epilog, ali i da će publika uživati u efikasnoj utakmici.

Belgijanci su uspevali da zadrže priključak, ali dobra realizacija igrača više omogućila je "oklopnicima" da na kraju druge trećine imaju četiri gola prednosti.
Belgijanci su sa dva uzastopna gola u poslednjoj deonici doneli tračak neizvesnosti, ali je kapiten Luka Vukićević svojim drugim pogotkom u 59. minutu rešio pitanje pobednika. Sve što je Belgija uspela da uradi do kraja meča je da ublaži poraz.
U preostalim utakmicama trećeg kola Hrvatska je savladala Meksiko 5:2, a Španija je pobedila Tursku 7:2. U nedelju je na šampionatu slobodan dan, a utakmice četvrtog kola na programu su u ponedeljak. Srbija igra od 20 sati, protivnik će joj biti Meksiko, a ulaz u ledenu dvoranu Pionir je besplatan.
Srbija - Belgija 7:5 (4:2, 2:0, 1:3)
Strelci za Srbiju: Ćurčić (3. minut), Đumić (3. i 25. minut), Kaštel (11. minut), Vojinović (19. minut), Vukićević (28. i 59. minut).
Strelci za Belgiju: Hen (9. minut), Auger (16. minut), Dond (43. minut), Svenen (45. minut), De Kruk (59. minut)
Srbija: Mitić, Vasić, Španjević, Marković, Vukićević, Vojinović, Đumić, Pejčić, Zotović, Grković, Kaštel, Čurčić, Stojsavljević, Ješić, Anđelković, Dragović, Tarakan, Marković, Vručinić, Jankvoić, Filipović, Subotić,
Belgija: Gubels, Šaler, Delmarš, Kamper, Versin, De Krok, Klijsen, Hen, Darke, Dond, Tamber, Auger, Bogarets, Kajlerts, Velens, Svenen, Klesens, De Sester, Dems, Kulen.
TABELA: Španija 8, Srbija 7, Hrvatska 6, Belgija, Turska 3, Meksiko 0.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.