Milosavljević za B92: Ova ekipa može da se nosi sa SAD

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević za B92: Ova ekipa može da se nosi sa SAD

Bek Srbije Dragan Milosavljević smatra da su naši igrači značajno napredovali u odnosu na prethodno Svetsko prvenstvo na kojem je osvojeno srebro.

"Orlovi" su se u četvrtak okupili u Beogradu i zvanično počeli pripreme za Mundobasket u Kini.

Srbija je aktuelni vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara, a posle dosta godina selektor Aleksandar Đorđević može da računa na sve najbolje igrače.

"Biće sigurno teško, dosta je dobrih reprezentacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nije lako pogotovo što smo kompletni, kada su pre svega svi NBA igrači tu. To dodaje pritisak i neće biti lako. Ono što je najbitnije je da se dobro spremimo i da ne bude povreda. Sve je to daleko, najbitnije je da ovaj deo dobro odradimo jer od njega zavisi kako ćemo ući u prvenstvo", rekao je Milosavljević za B92.

Srbija će igrati u Grupi A, otvara SP protiv Angole 31. avgusta, potom slede Filipini 2. septembra, pa Italija 4. Sam raspored omogućava našem timu da postepeno podiže formu.

"Nisam previše razmišljao o tome, ono što Sale traži je da se svaka utakmica, bez obzira da li je pripremna ili takmičarska ili finale, da se igra sa istom dozom energije i požrtvovanja. To je otkako je Sale trener ključno, da nema kalkulacija i na taj način igra dođe sama po sebi".

Srpski tim će na ovom turniru biti prepun NBA i zvezda iz Evrolige, ali je selektor Aleksandar Đorđević kao ključni faktor istakao fizičku snagu ekipe.

"Ne može samo odbrana ni samo napad, biće važno da se uspostavi hemija. Tu su neki igrači koji nisu igrali dugo i uželeli su se. Činjenica je da imamo ogroman kvalitet, ako budemo igrali našu igru, nesebično, onda neće biti problema. Ima tu igrača sa specijalnim zadacima u odbrani i nekih koji će malo da se sačuvaju, ali generalno odbrana nas je uvek krasila. Imamo hemiju, imamo komunikaciju koja je vrlo bitna. Imamo kvalitet. Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo fizički na Kopu, a posle i uigramo kroz utakmice".

S obzirom na sastav naše ekipe, javnost se već nada novom finalu sa SAD.

"To svi planiraju, ali ne želim o tome da pričam. Treba ići utakmicu po utakmicu. Ako dođe do toga igraće se kao bilo koja druga utakmica, neće biti razlike. Ja nisam igrao protiv njih nijednom, ne znam da li ću i sada. Ali ova ekipa može lagano da igra i sa takvim ekipama. Mnogi igrači koji su bili u ekipi u prošlom meču su mnogo napredovali i drugi koji su se priključili. Tu je mnogo veći kvalitet, ali opet ni to ne mora ništa da znači".
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.