Među povređenima u Kvangdžuu najviše vaterpolistkinja, niko nije životno ugrožen

Izvor: RTS, 27.Jul.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među povređenima u Kvangdžuu najviše vaterpolistkinja, niko nije životno ugrožen

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima u južnokorejskom Kvangdžuu ostaće u senci nesreće koja se dogodila u noćnom klubu u blizini sportskog sela. U klubu se urušio balkon, dve osobe su poginule, a više od 17 je povređeno – lokalna policija je potvrdila da je među povređenima 10 stranaca, od kojih je osmoro sportista.
Otkriveno je da je četvoro iz Sjedinjenih Američkih Država – dve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vaterpolistkinje i dvojica vaterpolista.

Američka vaterpolo asocijacija objavila je da su svi zbrinuti i da je jedino Kejli Gilkrist doživela težu povredu. Ona je zadobila duboku rasekotinu na desnoj nozi i operisana je tokom dana u bolnici u Kvangdžuu.
Pejdž Hausčajld (desna ruka) i Džoni Kuper (leva ruka) su zadobili posekotine koje su zahtevale ušivanje, dok je Ben Halok prošao sa blagim ogrebotinama.
Amerikanke su slavile novu svetsku titulu osvojenu pobedom nad Španijom u finalu.
Dve članice vaterpolo reprezentacije Novog Zelanda su takođe zadobile ozlede – sumnja se da je 18-godišnja Bernadet Dojl polomila karlicu, dok je Emili Nikolson (21) zaradila devet šavova na zglobu desne ruke i veliki broj modrica po nogama.
Osim njih, povređeni su još jedan Holanđanin, Italijan i Brazilac, dok je Vaterpolo asocijacija Australije potvrdila da su se neki njeni sportisti nalazili u klubu, ali da su prošli neokrznuti.
Opširnije o ovom događaju možete pročitati na našoj INFO strani.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.