Maja Ćirić oborila državni rekord i obezbedila Svetsko prvenstvo

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Ćirić oborila državni rekord i obezbedila Svetsko prvenstvo

Srpska atletičarka Maja Ćirić u Beču je istrčala novi državni rekord u dvorani na 400 metara i izborila normu za Svetsko prvenstvo.

Ona je 400 metara istrčala za 52.78 sekundi i oborila rekord od 53 sekunde koji je držala Tamare Salaški.

Ćirić će posle ovog rezultata predstavljati Srbiju na SP u Birmingemu koje će trajati od 1. do 4. marta ove godine, jer je norma za učešće na SP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila 53.15 sekundi.

"Ove zimske sezone plan od mog trenera i mene bio je da trčim između 53.40 i 53 sekunde, tako da smo svakako naša očekivanja prevazišli. Oboje smo prijatno iznenađeni, i iako smo planirali da mi prvo veliko takmičenje bude na Evropskom prvenstvu u Berlinu ovog leta, ipak će to biti ovog marta u Birmingemu", rekla je Maja Ćirić.

Pored nje, normu za SP u dvorani imaju i Ivana Španović (skok udalj), Tamara Salaški (400 metara), Amela Terzić (1.500 metara) i Asmir Kolašinac (kugla).

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.