Lindzi Von se bronzom i novim rekordom oprostila od skijanja

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lindzi Von se bronzom i novim rekordom oprostila od skijanja

Američka skijašica Lindzi Von osvojila je bronzanu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, u svojoj poslednjoj trci u karijeri.

Von je osvajanjem ove bronze postavila još jedan rekord pošto je postala prva skijašica koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava.

"Ovo je sve što sam želela danas. Moram da priznam da sam bila malo nervozna, verovatno i najnervoznija u životu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Želela sam ovako da žavršim karijeru", rekla je Von posle trke.

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje, srebra u spustu i superveleslalomu. Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, tri srebra i tri bronze.

"Hvala ti Lindzi. Zvezda zauvek", pisalo je na jednom od transparenata pored staze u Oreu.

Titulu svetske šampione u spustu odbranila je Slovenka Ilka Štuhec koja je trku završila u vremenu 1:01,74.

Srebrna medalja pripala je Korin Suter iz Švajcarske koja je za pobednicom zaostala 23 stotinke, dok je Von od Štuhec bila sporija za 49 stotinke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.