Kvalifikacije za SP: Belgija pregazila Gibraltar, Francuzima derbi dana, preokret na Kipru

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za SP: Belgija pregazila Gibraltar, Francuzima derbi dana, preokret na Kipru

U četvrtak je odigrano devet mečeva 7. kola kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Belgija je zabeležila pobedu od 9:0, Francuska je deklasirala Holandiju, a Bosna i Hercegovina je poražena na Kipru posle velikog preokreta u završnici.

U grupi A Francuska je nastavila da niže trijumfe pošto je u Parizu deklasirala Holandiju rezultatom 4:0 i tako sebe približila, a goste dodatno udaljila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od Svetskog prvenstva u Rusiji. Malo iznenađenje napravila je Bugarska koja je savladala Švedsku i sada preti Skandinavcima u borbi za drugo mesto, a za veliko iznenađenje pobrinuo se Luksemburg koji je savladao Belorusiju sa 1:0.

Sigurne pobede favorita u grupi B, Portugalija je deklasirala Farska ostrva (5:1), dok je Švajcarska veće probleme imala sa vremenskim neprilikama (kasnio početak drugog poluvremena) nego sa Andorom. Mađari su zadržali teoretske šanse, ali su one minimalne pošto imaju čak osam bodova manje od Portugalije na tri kola pre kraja kvalifikacija.

Grupa B: Mađarska - Letonija 3:1 (Kadar 6, Salai 26, Džudžak 68 - Frejmanis 40), Portugalija - Farska ostrva 5:1 (Ronaldo 3, 29pen, 64, Vatnamar 58ag, Oliveira 84 - Baldvinson 38), Švajcarska - Andora 3:0 (Seferović 43, 63, Lihštajner 67).

Rekordnu pobedu u ovim kvalifikacijma napravila je Belgija koja je sa 9:0 savladala slabašni Gibraltar, a na ruku su joj dodatni išli poraz od Grčke na Kipru i remi Grčke protiv Estonije. Belgijanci sada imaju čak šest bodova više od Helena kojima preostaje da se bore za drugo mesto sa Bosancima i Kipranima.

Grupa H: Kipar - Bosna i Hercegovina 3:2 (Kristofi 65, Laban 67, Sotiru 76 - Šunjić 32, Višća 43), Grčka - Estonija 0:0, Belgija - Gibraltar 9:0 (Mertens 15, Munije 18, 60, 67, Lukaku 21, 38, 84pen, Vitsel 27, Azar 45).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

BiH prokockala pobedu, sramota Oranja, devetka Đavola

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svela je na teoriju šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. pošto je poražena na Kipru iako je imala dva gola prednosti. Najubedljiviju pobedu ostvarila Belgija protiv Gibraltara, Francuska silovita protiv, nekada velikih Holanđana...Zmajevi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.