Kalkulacije - Koliko Srbiji još treba bodova do plasmana na Mondijal? (foto)

Izvor: Sportske.net, 02.Sep.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalkulacije - Koliko Srbiji još treba bodova do plasmana na Mondijal? (foto)

Predstojeća četiri dana imaće ogroman značaj za aspiracije fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Mogu li naredne dve utakmice da budu odlučujuće?

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 18 časova igra prvu od poslednje četiri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a protivnik na stadionu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Humskoj biće joj selekcija Moldavije.

Nakon toga "Orlove" čeka i gostovanje Republici Irskoj i zbog toga se mnogi danas pitaju da li bi Srbija pobedama u ove dve utakmice i teoretski obezbedila prvo mesto i DIREKTAN plasman na Mondijal u Rusiji.

Odgovor bi mogao da bude potvrdan, ali samo u slučaju da Irci izgube i u Gruziji, a onda i na svom terenu od Srbije, a da Vels i Austrija remiziraju u međusobnom susretu u subotu, a onda, na primer, osvoje po bod i u narednom kolu, tri dana kasnije, kada će igrati protiv Moldavije, odnosno Gruzije.

U tom slučaju, dva kola pre kraja, tabela bi izgledala ovako:

1. Srbija 18

2. Irska 12

3. Vels 10

4. Austrija 10...

To znači da bi "Orlovi" mogli da se spremaju za put u Rusiju!

Ipak, realnije je da se Austrija i Vels neće tek tako predati, pa će posle dva sledeća kola najverovatnije samo jedna od te dve selekcije izgubiti šanse za plasman na Mondijal, dok će ova druga nastaviti trku sa Srbijom i Irskom.

U ovom trenutku, dakle,  čak četiri selekcije i dalje u igri za najviši plasman u Grupi D.

To su, redom, Srbija, Irska, Vels i Austrija. Srbija i Irska posle šest odigranih kola imaju oo 12 bodova, Vels i Austrija su osvojili po osam.

Do kraja kvalifikacija čekaju nas još četiri kola. Kada je Srbija u pitanju, taj raspored izgleda ovako:

2. septembar, 18:00h SRBIJA - Moldavija

5. septembar, 20:45h Irska - SRBIJA

6. oktobar, 20:45h, Austrija - SRBIJA

9. oktobar, 20:45h, SRBIJA - Gruzija

Dakle, ako za početak gledamo šta nam teoretski treba da bismo osigurali plasman na Mondijal, to je ukupno devet bodova iz ove četiri utakmice. Ali, ne bilo kojih devet...

Realno je da šest možemo da očekujemo protiv dve najslabije ekipe iz grupe, Moldavije i Gruzije u Beogradu, a bar još tri treba osvojiti na teškom gostovanjima u Irskoj i Austriji. Upravo te dve utakmice biće ključne u borbi za plasman na Mondijal, posebno ova prva u Irskoj, osim ako ne bude nekih neprijatnih iznenađenja u duelima sa autsajderima.

Prema tome, ako dobijemo Moldaviju i Gruziju u Beogradu, plus Irsku na gostovanju, ishod meča u Austriji za nas i neće imati presudnu važnost i Srbija bi se u tom slučaju direktno plasirala na Mondijal!

Naravno, treba videti i kako izgleda raspored ostalih selekcija koje su u igri za plasman na Mondijal. Irci imaju isti broj bodova kao Srbija, pe je i u sličnoj situaciji kao Muslinov tim.

2. septembar 18:00h   Gruzija - Irska

5. septembar 20:45h Irska - Srbija

6. oktobar 20:45h Irska - Moldavija

9. oktobar 20:45h Vels - Irska

Velšani i Austrijanci moraju da pobeđuju do kraja da bi imali čemu da se nadaju...

2. septembar 20:45h Vels - Austrija

5. septembar 20:45h Moldavija - Vels, Austrija - Gruzija

6. oktobar 18:00h Gruzija - Vels, Austrija - Srbija

9. oktobar 20:45h Vels - Irska, Moldavija - Austrija

Osvrnimo se malo i na večerašnju utakmicu sa Moldavijom. "Orlovi" su apsolutni favoriti, selektor će imati manje probleme kada je u pitanju sastav jer su Stojković i Milivojević suspendivani ali izuzev njih dvojice svi ostali mogu na teren.

Slavoljub Muslin je najavio najjači sastav, uz jednu promenu na golu i u veznom redu gde će pomenutu dvojicu zameniti Predrag Rajković i Nemanja Gudelj.

Dakle, evo kako bi večeras trebalo da izgleda startna postava "Orlova":

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pljusak" optimizma, "orlovi" marširaju ka Rusiji!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2017

Naši fudbaleri konačno rutinski rešili utakmicu u kakvoj su mnogo puta do sada znali da kiksnu. Motivisano, ozbiljno i lepo. Srbija - Moldavija 3:0, uz golove Gaćinovića, Kolarova i Mitrovića...Motivisano, ozbiljno i lepo!..Reprezentativci Srbije nastavili su marš ka Rusiji i Mundijalu koje se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.