Jubilej rekorda Desanke Perović Pešut i medalje reprezentacije u streljaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 21:10

Jubilej rekorda Desanke Perović Pešut i medalje reprezentacije u streljaštvu

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je programu obeležavanja jubileja - 50. godina svetskog rekorda Desanke Perović Pešut i medalja reprezentacije sa Svetkog prvenstva u streljaštvu 1970. godine u Sjedinjenim Američkim državama. Tim povodom, emitovan je video zapis o Desanki Perović Pešut, njenim sportskim pobedama kada je postala šampion sveta u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava. Takođe je prikazan i film o Branislavu Lončaru, izuzetnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportisti i selektoru reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, Barseloni 1992. godine, Atlanti 1996. godine i Sidneju 2000. godine.

"Ovo je izuzetna prilika da se podsetimo vremena kada su naši sportisti osvajali zlatna odličja i postavljali nove svetske rekorde. Tada je Desanka Perović Pešut postala šampion u streljaštvu, a sem tri zlatne, naši strelci su u SAD osvojili i dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Novi Sad je bio i ostao grad sporta, grad olimpijskih, svetskih, evropskih i državnih šampiona, a streljaštvo je jedan od najtrofejnijih sportova. Neka ovo podsećanje na njihova dela bude ideja vodilja svim sportistima i putokaz ka ostvarenju najviših ciljeva", rekao je Aleksandar Petrović.

Obeležavanju jubileja takođe su prisustvovali predstavnici Streljčkog društva „Novi Sad 1790“, Streljčkog saveza Srbije i Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.