Jedna od najvažnijih pobeda u istoriji Crne Gore!

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od najvažnijih pobeda u istoriji Crne Gore!

"Sokolovi" su na Baltiku zabeležili prvu od nekoliko "pobedi ili ostani kod kuće" utakmica u finišu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Da li se na kraju kvalifikovali na prvo FIBA svetsko prvenstvo ili ne, košarkaši Crne Gore ovog četvrtka uveče u Rigi zabeležili su jednu od najvažnijih pobeda u istoriji!

U prvoj od >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nekoliko "pobedi ili ostani kod kuće" utakmica za "sokolove" u finišu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019, zabeležena je pobeda nad drastično oslabljenom, ali i dalje veoma kvalitetnom reprezentacijom Letonije.

Uz fantastičnu rolu Nemanje Đurišića u finišu utakmice - 75:84 (20:24, 21:21, 20:16, 14:23)!

SVETSKO BEZ EVROPSKOG PRVAKA, HRVATI SE "ČUPAJU"

Selektor domaćih, Arnis Večvagars, nije mogao da računa na kompletnu startnu petorku koja je na prethodnom Eurobasketu igrala sjajnu košarku i stigla do četvrfinala: Janis Strelnieks, Dairis Bertans, Janis Tima, Davis Bertans i Kristaps Porzingis.

Sam pogled na tabelu Grupe I, sa koje je ranije u četvrtak "otpala" Slovenija kao aktuelni prvak Evrope, dovoljno govori o značaju ovog rezultata za ekipu selektora Zvezdana Mitrovića koja će u nedelju uveče u Nikšiću dočekati Tursku i pokušati da potvrdi ovaj skupocen "brejk" na Baltiku.

Posle toga, "sokolove" u februaru očekuju još dva meča sa direktnim rivalima za treće mesto, poslednje koje vodi na završni turnir u septembru 2019: gostovaće Ukrajini, pa dočekati Letoniju.

U ovom trenutku - svi imaju po pet pobeda!

Evo svih rezultata i tabela.

Uskoro opširnije…

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.