Izabela Lupulesku eksplodirala od prelaska u Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabela Lupulesku "eksplodirala" od prelaska u Novi Sad

Kada je na Svetskom kupu u Austriji eliminisala 38. igračicu na Svetu Korejanku So, svima je stavila do znanja da u godinama koje slede može srpskom stonog tenisu pružiti mnogo. Trenutno najbolјe rangirana Srpkinja na ITTF listi nalazi se nadomak topa 100. 

To su joj doneli sjajni nastupi na Evropskom prvenstvu gde je pobedila bivšu dvostruku svetsku prvakinju Kineskinju Lian, a potom nesrećno sa 4:3 izgubila od Čehinje Kučerove za ulazak među 16. Takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << joj je poen falio za treće mesto na Mediteranskim igrama gde je bila naša najmlađa sportistkinja sa tek navršenih 19. godina.

"Jako sam srećna jer napredujem iz meseca u mesec. Nisam ni sumnjala u odluku da umesto u Rumuniju, ipak dođem u Novi Sad. Veliko mi je zadovolјstvo što sam u istom klubu sa saigračicama iz reprezentacije Sabinom Šurjan i Tijanom Jokić sa kojima sam toliko godina zajedno na velikim takmičenjima, a posebno jer je tu i moj trener Nikulae Lupulesku, uz Slobodana Stojanova. Velika zahvalnost i predsedniku saveza Aleksandru Karakaševiću što se potrudio da formiranjem nacionalnog centra za žene omogući evropske uslove".

Izabela je već bila viđena u Rumuniji, ali je stonoteniski klub Novi Sad "zapeo kao puška" kako bi je privoleo da se vrati u klub za koji je igrala kao kadetkinja, šest godina ranije.

"Ne bismo u tome uspeli da nije bilo Karakaševića, ali naravno ni dobrih lјudi koji vode brigu o klubu. Zahvalnost i Fakultetu farmacije u Novom Sadu koji je prepoznao trenutak jer na ovaj način omogućavamo naših najbolјim sportistima da ostanu u Srbiji i bore se za svoju domovinu", kaže predsednik Dan Fracile.

STK Novi Sad je dominantno započeo odbranu šampionske titule. Na svih šest utakmica Superlige zabeležio je isto toliko pobeda, a čak pet sa maksimalnih 4:0, neretko bez izgublјenog seta.

"Kao klub skoro smo na vrhuncu. Imamo četiri izvanredna bisera, od Izabele Lepulesku, do Sabine Šurjan za čiju dominaciju u Evropi u omladinskom uzrastu već dobro znamo, zatim i njene vršnjakinje Tijane Jokić koja je šesta u Evropi sa poslednjeg Topa 10, odnosno kadetkinje, a od ove sezone juniorke Radmile Tominjak koja ih prati u stopu. Uz Ruskinju Zoju Novikovu formirali smo tim koji tek treba da napravi veći iskorak u Evropi nego što je to bilo 2016-e kada smo se plasirali među 12 u ETTU Kupu", završio je Fracile.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Tenis,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.