Ivana Španović osvojila svetsko zlato u Birmingemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović osvojila svetsko zlato u Birmingemu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović postala je prvak sveta u skoku u dalj na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Birmingemu.

Španović je na taj način u dvorani spojila evropsko (Beograd 2017) i svetsko zlato, jedino koje joj je nedostajalo posle srebra (Portland 2016) i bronze (Sopot 2014).

To je ujedno i najveći uspeh u istoriji srpske atletike.

U prve dve serije u Birmingemu skočila je 6,89 i 6,74 metara, u trećoj je prestupila, u četvrtoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ostvarila najbolji rezultat u svetu ove godine 6,96, posle čega nije morala ni da nastupi u poslednje dve serije.

Španović je dominantno došla do krova sveta, nasledivši Amerikanku Britni Ris koja je druga završila, a treća Nemica Sostin Mogenara.

Španović: Konačno zlato, sada sam srećna...

Španovićeva je istakla je da je presrećna što je konačno osvojila zlatnu svetsku medalju.

"Osećam se odlično, mnogo sam pokušavala, osvojila toliko drugih medalja, a sada sam konačno došla do zlata. Zadovoljna i srećna sam zbog toga", rekla je Španović za sajt Svetske atletske federacije.

Ona je na svetskom vrhu nasledila veliku rivalku Britni Ris iz SAD.

"Ris je posebna, da nije nje ne bih mogla ovoliko mnogo da napredujem. Ona me gura... Imale smo isti cilj, htela je da odbrani zlato, a ja da ga osvojim. Ranije sam bila blizu, ali sad sam uspela", zaključila je Španović.

Ona je najbolji skok imala u četvrtoj seriji - 6,96 metara, što je najbolji rezultat ove godine u dvorani.

Čestitke zlatnoj Ivani uputili su predsednik Aleksandar Vučić, potpredsdnica Vlade Zorana Mihajlović, ministar sporta Vanja Udovičić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(VIDEO) EKSPLOZIJA IVANINE SREĆE: Pogledajte kako je Ivana slavila zlato u Birmingemu!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2018

Ivana Španović je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu osvojila zlato!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.