Italija želi da odloži Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 14:07

Italija želi da odloži Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Italijanski savez zimskih sportova (FISI) želi da naredno Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju odloži za mart 2022. godine.

Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju trebalo bi da se održi od 7. do 21. februara 2021. godine u Kortini Dmpeco, ali organizatori žele da ga pomere za godinu dana.

Predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malagoje je naveo da će FISI zvanično to zatražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Međunarodne skijaške federacije.

On je, aludirajući na mogući drugi talas pandemije koronavirusa, istakao da je odlaganje "najbolje rešenje" kako bi se izbeglo da se takmičenje otkaže ili skrati.

Kortina je već bila prisiljena da otkaže takmičenje u Svetskom kupu u martu ove godine zbog pandemije korona virusa.

Ako se Svetsko prvenstvo pomeri za mart 2022. godine, to bi značilo da će se održati mesec dana posle Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.