Ipak bez Zagorca, Pota, Radanova i Kravića u Izraelu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak bez Zagorca, Pota, Radanova i Kravića u Izraelu

Novi problemi za selektora Đorđevića uoči meča u Tel Avivu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Budući da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se dogodine igra u Kini, selektor Aleksandar Đorđević ne može da računa na najjači tim, svaki zdrav igrač mu je dragocen. Uoči odlaska na meč s Izraelom u Tel Avivu u petak (13 časova) javile su se nove nevolje.

Rade Zagorac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (Partizan), Srefan Pot (FMP), Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Dejan Kravić (Virtus Bolonja) zbog povreda neće putovati.

- Mnogi igrači su imali iscrpljujuće utakmice u nedelju pa su u ponedeljak krenuli za Beograd. Zbog toga nismo mnogo forsirali tempo. Imali smo lagane treninge u teretani i malo radili u sali. Nije jednostavno, ali igrači su spremni i to pokazuju kroz posvećenost, koncentraciju. Saradnja je odličan, a treninzi su na zavidnom nivou - ohrabren je Đorđević uprkos problemima.

O Izraelu.

- Veoma brza i atletski nadarena ekipa. Imaju pokretljive četvorke i petice, kao i odličnu kreaciju Tamira Blata i Dibartolomea koga će da stave u ekipu iako je evroligaški igrač. Videćemo u kom sastavu će da izađu na teren, jer imaju 20 igrača na spisku. Spremamo se individualno za svakog od njih.

Zagorac, Pot, Kravić i Radanov ne putuju za Izrael na duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine. KSSrbije pic.twitter.com/p4W9qocQ0q— Vesti OnLine (VestiOnLine) 28. новембар 2018.

Snage na koje Đorđević može da računa su Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (Banvit), Miroslav Raduljica (Djangsu Dregons), Đorđe Gagić (Partizan) i Nikola Jovanović (Trento).

U ponedeljak (20.15 časova) naši igraju s Grcima u Beogradu u dvorani "Aleksandar Nikolić". Tada će se državnom timu priključiti Vladimir Lučić, Srefan Jović (Bajern) i Vasilije Micić (Efes), trojac koji igra u Evroligi.

Na tabeli u grupi vode Nemačka i Grčka sa po 16 bodova. Te dve reprezentacije su se već izborile za učešće. Trećeplasirana Srbija ima 13, Gruzija i Izrael po 11, a Estonija 10. Deli se još jedna viza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.