Hobotnica Paul odlazi u penziju

Izvor: Beta, 12.Jul.2010, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hobotnica Paul odlazi u penziju

BERLIN, 12. jula 2010. (Beta-AP) - Svetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi završilo se posle mesec dana, a time je označen i kraj karijere za vidovitog oktopoda iz Nemačke.

pošto je tačno predvidela ishode svih sedam utakmica Nemačke, kao i finala Španija-Holandija, što joj je donelo status pop-kulturne senzacije.

"Odlazi u penziju i radiće ono što najviše voli - igraće se sa svojim čuvarima i oduševljavati decu koja ga posećuju", rekla je danas portparolka akvarijuma u Oberhauzenu, Tanja Muncig.

Intuitivni beskičmenjak je, medjutim, još jednom bio u centru pažnje, pošto su mu zaposleni u akvarijumu dodelili zlatni pehar, sličan zvaničnom trofeju Svetskog prvenstva. Iako je pehar bio ukrašen dagnjama, Paul ih je ignorisao, pokazavši tako još jednom svetu da on nije samo stari oktopod koji se može uzbuditi zbog običnog mamca.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hobotnica Paul odlazi u penziju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2010

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi završilo se nakon mjesec dana, a time je označen i kraj karijere za vidovitog oktopoda iz Njemačke. Hobotnica Paul odlazi u penziju nakon što je tačno predvidjela ishode svih sedam utakmica Njemačke, kao i finala Španija-Holandija, što joj je donijelo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šok! Oktopod Pol izmoren fudbalom odlazi u penziju!

Izvor: S media, 12.Jul.2010

Uz vuvuzele svakako zaštitni znak ovogodišnjeg Mondijala, oktopod Pol iz Zoološkog vrta u nemačkom gradu Oberhauzenu, "najavio" je povlačenje iz sveta fudbala...Portparol Zoološkog vrta u Oberhauzenu Tanja Muncig izjavila je za agenciju AP da će intuitivni junak Mondijala da se povuče i da će...

Nastavak na S media...

Legendarna vidovita hobotnica Paul ide u penziju

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 03:37

Vidoviti Paul, hobotnica iz džinovskog akvarijuma u Oberhauzenu, koji je prognozirao ishode utakmica nemačke fudbalske reprezentacija na upravo završenom Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi, ide u penziju..."Paul ne ide samo na odmor, već i u penziju", rekla je predstavnica akvarijuma...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.