Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 23:25

Gus Hidink glavna uzdanica Kurasaa, Panama je ipak favorit

Noćas na programu mečevi druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Konkakaf zoni

Panama noćas dočekuje Kurasao u prvom meču drugog kola Konkakaf kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Dve nacije igraju za jedno od tri preostala mesta koja garantuju prolaz u poslednje kolo, gde su već Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Honduras, Kostarika i Jamajka.

Protekle srede Panama je obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << proboj iz Grupe D pobedom nad Dominikanskom Republikom od 3:0, obezbeđujući stopostotni rekord sa gol-razlikom od +18. Bivši trener Lidsa

Tomas Kristijansen, koji je preuzeo Kanalerose prošlog jula, mogao bi da bude naročito zadovoljan jer je njegova ekipa primila samo jedan gol u četiri meča.

01.05: (1,62) Panama (3,60) Kurasao (6,25)

Međutim, s obzirom na to da je Kurasao trenutno na dva mesta iznad Paname na FIFA svetskoj rang-listi (76. u poređenju sa 78. mestom Paname), Kanalerose očekuje mnogo teži test tokom dve utakmice tokom nedelje. Pošto je prvi put u istoriji zemlje stigao do Svetskog prvenstva 2018, vrši se značajan pritisak na Kristijansena da barem pruži naciji šansu u poslednjoj trećoj rundi.

Prolazak Kurasaa u drugu rundu sigurno je bio manje rutinski od njihovih budućih protivnika, jer je od Gvatemale bio bolji samo zbog gol-količnika. Upravo sa Čapinesima je selekcija legendarnog

Gusa Hidinka

igrala poslednji meč u Grupi C i znala je da će joj nerešen rezultat biti dovoljan da stigne do druge faze zbog postignutog gola više od protivnika.

Hidink

je iskoristio svo svoje menadžersko iskustvo da bi doneo remi 0:0 i obezbedio napredovanje zemlje koja govori holandski. Zapravo, budući da je trener već 34 godine, uključujući pet prethodnih iskustava na kormilu nacionalnoh timova Holandije, Južne Koreje, Asutralije, Rusije i Turske,

Hidink

će možda uspeti da pruži prednost svom timu protiv Paname, uprkos tome što je u sukobu autsajder.

Panama teško da će napraviti bilo kakve promene sa strane koja je pobedila Dominikansku Republiku. To bi moglo da znači mesto na klupi za

Gabrijela Toresa

, koji ostaje na 22 gola za svoju zemlju.

Isto tako, ne očekuje se da će

Hidink

mnogo da menja ekipu koja je u sredu uredno "isporučila" remi neophodan za prolaz dalje. Braća

Leandro Bakuna i Žuninjo Bakuna, koji igraju u Kardifu, odnosno Hadersfildu u Čempionšipu, glavni su igrači uz bivšeg defanzivca Evertona Kuka Martinu.

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 2. RUNDA, PRVI MEČEVI

Subota

Sent Kits i Nevis - Salvador u toku

Haiti - Kanada u toku

Nedelja

01.05: (1,62) Panama (3,60) Kurasao (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.