Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 00:15

Granitna odbrana srpskih košarkašica donela plasman na Svetsko prvenstvo

Košarkašice Srbije savladale su Australiju 78:71, u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu za odlazak na Svetsko prvenstvo. Srbija ostvarila drugi trijumf i obezbedila plasman na šampionat sveta ove jeseni. U nedelju, protivnik ekipi Marine Maljković biće selekcija Brazila.
Pobeda protiv Australije garantovala je srpskim košarkašicama plasman na Svetsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , a ona je ostvarena zahvaljujući fanatičnoj odbrani u poslednjoj četvrtini.

Izuzetno zanimljiv i izjednačen meč u dvorani "Ranko Žeravica "odigrale su dve sjajne ekipe, koje su se često smenjivale u vođstvu, a na kraju je Srbija, na krilima Ivon Anderson i Saše Čađo, došla do velike pobede.
Izabranice Marine Maljković dobile su prvu četvrtinu 24:20, da bi na poluvremenu prednost imala Australija - 40:38.
U trećoj četvrtini Australijanke su zadržale prednost, ali onda je usledila agresivna odbrana Srbije skoro pa po celom terenu, koja je na kraju i donela rezultat.
Ivon Anderson bila je nazaustavljiva u napadu, dobro je pratila i Aleksandra Crvendakić, da bi u poslednjoj deonici svoj doprinos dala i Saša Čađo, koja je uz odličnu odbranu pogodila odlučujuću trojku i postala heroj trijumfa.
Australijanke, koje su svetske vicešampionke, bile su potpuno bez ideje u završnici meča, ali su ipak uspele da učine poslednje minute uzbudljivim, ali na kraju je pobeda zasluženo pripala Srbiji.

Andersonova je meč završila sa 30 poena, Crvendakić je dodala 12, Tina Krajišnik 11, a Čađo 9. U timu Australije najbolja je bila Vitkomb sa 18 poena.
Pre utakmice, od dresa sa nacionalnim grbom zvanično su se oprostile Jelena Bruks i Sonja Vasić.
Australija je, kao domaćin Svetskog prventva (22. septembar - 1. oktobar), već unapred obezbedila plasman, a uz Srbiju će sa ovog turnira na Mundobasketu učestvovati i Južna Koreja.
Srbija u nedelju igra poslednji meč na turniru, bez rezultatskog značaja, a protivnik je selekcija Brazila (21.00).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Maljkovićeva: Srpska ženska košarka ima budućnost

Izvor: RTS, 13.Feb.2022

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković čestitala je ekipi na plasmanu na Svetsko prvenstvo u Australiji. . Srbija je pobedila Australiju u 78:71 u drugom kolu kvalifikacija i tako overila plasman na Mundobasket.. ."Još jednom čestitam košarkašicama što su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.