Gorka pobeda odbojkašica – Srbija bez premca i izgubljenog seta

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorka pobeda odbojkašica – Srbija bez premca i izgubljenog seta

Odbojkašice Srbije pobedile su Portoriko sa maksimalnih 3-0, 25:23, 25:17, 27:25 u petoj utakmici grupe D Svetskog prvenstva u Japanu.

Gorak ukus pobedi dala je povreda kolena Bojane Milenković u drugom setu i još nije sigurno koliko će se oporavljati. Nju su na kraju meča pozdravile sve saigračice i protivnice.

Tokom meča, Srpkinje su bile dominantne u trenucima kada je bilo najpotrebnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako nisu igrale onako kako znaju.

Branile su se dobro, a jedini pad su imale u trećem setu kada su Portorikanke iskoristile opuštanje i došle do 23:21 istopivši nekoliko poena prednosti Srbije sredinom seta.

Ana Bjelica je dobro napadala i upisala 19 poena, Portorikanke nisu imale odgovor ni u odbrani u polju, a ni na mreži i to je rezultiralo maksimalnim rezultatom.

Kod Portorikanki je najefikasnija bila Deli Santana sa 18 poena. Rivalke Srbije su do kraja sakupile čak 27 grešaka i naša reprezentacija je to materijalizovala.

Naša reprezentacija je upisala i petu pobedu u grupi, ima 15 bodova i do sada nema izgubljen set (skor 15-0) pa može mirno da čeka narednu fazu šampionata.

Dalje u drugu rundu idu četiri reprezentacije i za sada su uz Srbiju tu još Brazil, Dominikanska Republika i Portoriko. Teoretske šanse za prolaz ima i Kenija ako pobedi maksimalnim rezultatom Dominikanu uz bolji poen količnik od Portorika.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbojkašice nadigrale i Portoriko

Izvor: RTS, 04.Okt.2018

Odbojkašice Srbije završile su grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu maksimalnim rezultatom, sa pet pobeda i bez izgubljenog seta. U poslednjoj utakmici grupe D nadigrale su selekciju Portorika sa 3:0, po setovima 25:23, 25:17, 27:25. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.