FIFA  zbog čarapa kaznila kapitena Švedske sa 56.000 evra

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA zbog čarapa kaznila kapitena Švedske sa 56.000 evra

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je sa 56.000 evra kapitena Švedske Andreasa Grankvista zbog nošenja neadekvatne opreme na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Šveđanin je na meču četvrtfinala protiv Engleske ispod čarapa imao još jedan par sa kojima je želeo da dodatno zaštiti članak koji je ranije povredio. Međutim, on je po tvrdnji FIFA time prekršio pravilo jer nije imao adekvatnu opremu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odnosno imao je dodatni par čarapa koje nije smeo da ima na sebi.

Glavni razlog zašto FIFA strogo kažnjava i ove na prvi pogled banalne prekršaje leži u tome da bi se fudbaleri sprečili da reklamiraju sportsku opremu proizvođača koji nisu zvanični sponzori Svetskog prvenstva.

Autor: Danas

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.