FIFA skupila glasove, ovo je novi format SP za klubove!

Izvor: Sportske.net, 14.Mar.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA skupila glasove, ovo je novi format SP za klubove!

Sutra u Majamiju će biti izglasan novi format sa nekim izmenama u odnosu na Bogotu i pripremni dokument...

Sutra će u Majamiju zvanično biti dato "zeleno svetlo" za novo FIFA takmičenje koje će zameniti Kup Konfederacija. Barselona je bila jedan od inicijatora ideje kome se žestoko protivila UEFA, ali FIFA neće propustiti priliku da zaradi novac.

Prvo izdanje biće 2021. godine, a sadašnji Mundijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za klubove koji se održava svakog decembra će biti ukinut.

Kakav je format takmičenja?

Učestvovaće osam evropskih klubova, umesto predviđenih 12, zatim šest iz Južne Amerike, tri iz Severne i Centralne, tri iz Azije, tri afrička i jedan iz Okeanije.

Iza  svega krije novac investitora iz Azije, mada FIFA to demantuje, ono što su naveli u propremnom dokumentu je da će sredstva iži klubovima i za razvoj igre i da neće biti "treće strane" u raspodeli.

Prema procenama oko 60% članova skupštine će glasati za ovaj novi format, koji će od 2021. biti odigravan svake četiri godine, a prvi je planiran za 17. jun, trajaće do 4. jula.

Dakle ukupno 24 kluba, osam grupa po tri, pobednici idu u četvrtfinale. Zna se i da će Barselona i Real sigurno biti učesnici prvog izdanja 2021. a same konfederacije će na osnovu svoje liste, odnosno koeficijenata odrediti učesnike, pretpostavlja se jasno da će prvaci kontinenata igrati jer osvajaju najviše bodova.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.