Tite sa drugim timom Brazila napada Kamerun; Dalić: Idemo na pobedu protiv Belgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 13:33

Tite sa drugim timom Brazila napada Kamerun; Dalić: Idemo na pobedu protiv Belgije

Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Tite odlučio je da na meču protiv Kameruna u poslednjem, trećem kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru na teren izvede drugi tim, prenosi "Globo".

Brazil je već obezbedio plasman u osminu finala SP, pošto je prvi na tabeli grupe G sa šest bodova. Švajcarska je druga sa tri, a Srbija i Kamerun imaju po bod.

Brazil će u petak od 20 sati igrati sa Kamerunom, dok će se Srbija sastati sa Švajcarskom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Brazilski mediji navode da će Tite u odnosu na meč sa Švajcarskom da promeni 10 fudbalera. Selektor Brazila zbog povreda ne može da računa na Nejmara, Danila i Aleksa Sandra.

U startnoj postavi iz prvog tima ostaće samo Eder Militao, a pored njega protiv Kameruna trebalo bi da igraju Ederson, Bremer, Dani Alveš, Aleks Telješ, Bruno Gimaraeš, Fabinjo, Gabrijel Martineli, Gabrijel Žezus i Entoni. Očekuje se da će tokom utakmice priliku dobiti i Everton Ribeiro i Pedro.

Keiroš: Iranski fudbaleri zaslužuju poštovanje

Selektor iranske fudbalske reprezentacije Karlos Keiroš izjavio je da njegov tim zaslužuje poštovanje posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi španski sajt "Kadena kop".

Iran je takmičenje na Mundijalu u Kataru završio na trećem mestu na tabeli sa tri boda, a sinoć je u poslednjem kolu poražen od selekcije SAD-a 1:0.

Iran bi izborio osminu finala SP da je najmanje odigrao nerešeno sa selekcijom SAD.

"Sve što su moji fudbaleri napravili zaslužuje poštovanje", rekao je Keiroš.

Španski mediji tvrde da su iranski fudbaleri igrali pod velikim pritiskom na Mundijalu u Kataru zbog antivladinih protesta u zemlji.

Iranski reprezentativci nisu pevali himnu uoči prvog meča na SP protiv Engleske (2:6) u znak podrške protestima, koji se mesecima održavaju širom Irana. Iranski fudbaleri su potom uoči naredna dva meča na SP pevali himnu.

"Nije lako živeti sa pretnjama. Jedan dan su heroji, a drugi dan žele da ih ubiju. Moramo da donesemo osmeh i sreću narodu", poručio je Keiroš.

Dalić: Odgovara nam bod, ali idemo na pobedu protiv Belgije

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Belgije u meču trećeg, poslednjeg kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija tri, dok je Kanada poslednja bez bodova. Hrvatskoj je za plasman u osminu finala dovoljan i remi protiv "crvenih đavola".

"Odlučujuća utakmica za prolazak grupe protiv druge reprezentacije sveta, koja je četiri godine bila prva. Da smo birali, ne bismo hteli da ovaj meč odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti zbog njihovih nešto lošijih utakmica. I njima je to važna utakmica", rekao je Dalić, preneo je hrvatski "Indeks".

On je ponovio da selekcija Hrvatske neće kalkulisati na ovoj utakmici.

"Spremni smo, idemo da pobedimo. Neće da bude lako. Ne idemo na bod, koji bi nam bio doneo prolaz u osminu finala SP. Takva igra donosi nešto loše. Moramo da igramo kako smo igrali protiv Kanade. Nemamo razlog puno da menjamo, a imamo još jedan trening", naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je uveren da će Romelu Lukaku da bude u startnoj postavi Belgije.

"To je top reprezentacija. Oni su broj dva na rang listi FIFA, a mi broj 12. Posle ove utakmice nema popravnog. Igra nam jedan bod, ali nećemo ići na remi. I mi i Belgija razmišljali smo o drugačijem raspletu grupe. Mene samo brine da moja ekipa bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Očekujem da Lukaku počne meč, a njihova igra će tada da se promeni. Nije igrao puno u poslednje vreme, ali je on odličan napadač. Našim štoperima će biti teško, ali ako se dobro postavimo odradićemo pola posla", zaključio je Dalić.

Herdman: Voleo bih da vodim Kanadu i na SP 2026. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Kanade Britanac Džon Herdman izjavio je danas da bi voleo da vodi nacionalni tim ove zemlje i na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano 2026. godine, prenosi "AP".

Herdman (47) je od 2006. do 2011. bio selektor ženske reprezentacije Novog Zelanda, a potom je do 2018. vodio ženski tim Kanade. On je 2018. preuzeo mušku reprezentaciju Kanade.

"U ovoj zemlji radim 11 godina i nećete naći nikoga ko je toliko strastven kao ja prema ovom programu, ovim igračima i ovom osoblju. Nećete naći nikoga ovoliko strastvenog ko želi da podigne kanadski fudbal na sledeći nivo", rekao je Herdman na konferenciji za novinare u Dohi.

Kanada je izgubila sve šanse za plasman u osminu finala na Mundijalu u Kataru pošto je poražena od Belgije (0:1) i Hrvatske (1:4). Kanada će sutra u poslednjem kolu SP igrati protiv Maroka.

SP 2026. će biti održano u Kanadi, SAD i Meksiku. Utakmice Mundijala za četiri godine će u Kanadi biti odigrane u Torontu i Vankuveru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FIFA se obrušila na Senegalce, pokrenuta istraga zbog propusta

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2022

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je Disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Senegala zbog kršenja pravila o konferencijama za novinare na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.