FIFA neće rizikovati zdravlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Izvor: B92, 01.Feb.2021, 23:54

FIFA neće rizikovati zdravlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Igrači i zvaničnici koji budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za SP moraće da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom.

Ovu informaciju saopštio je predsednik FIFA Đani Infatino.

"Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal", rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

Zbog pandemije korona virusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i FIFA mora da pronadje slobodne termine. U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su poslednji put igrale u novembru 2019. godine.

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

"Videćemo gde možemo da igramo, u kojim uslovima", rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol.

Mnogi od 3.000 fudbalera će se posle utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li Fifa očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao: "Da. Moramo to da imamo".

"Kovid će do tada biti pobeđen", naveo je Infantino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.