Evropljanima mizeran broj mesta na istorijskom Mundijalu

Izvor: Telegraf.rs, 30.Mar.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropljanima mizeran broj mesta na istorijskom Mundijalu

Još nije poznat domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine, ali se već sada zna da će taj Mundijal biti nešto što do sada fudbalski svet nije video.

Prema odluci Svetske fudbalske  organizacije (FIFA) u januaru ove godine, biće to prvi završni turnir na kome će učestvovati čak 48 reprezentacija.

Sada je poznato i koliko će nacionalnih timova sa svakog kontinenta učestvovati na tom svetskom prvenstvu.

Lideri kontinentalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << konfederacija usaglasili su se da AFC (Azija) ima osam predstavnika, CONCACAF (Severna Amerika, Centralna Amerika i Karibi), CAF (Afrika) devet, CONMEBOL (Južna Amerika) šest i OFC (Okeanija) jedan.

Zanimljivo je da je uprkos velikom proširenju turnira, UEFA dobila samo 16 mesta, što je za samo tri više u odnosu na prethodne Mondijale.

Sveukupno, to je broj od 46 mesta, dok će dva preostala biti dodeljena domaćinu turnira i pobedniku plej-ofa u kojem će učestvovati predstavnici svih konfederacija osim UEFA.

Taj predlog definitivno bi trebalo da bude usvojen devetog maja na sednici saveta FIFA.

Breaking: Fifa announce continental allocation of slots for 2026 World Cup:

AFC: 8

CAF: 9

CONCACAF: 6

CONMEBOL: 6

OFC: 1

UEFA: 16

— Richard Conway (@richard_conway) March 30, 2017

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Novi format SP: Evropi 16 mesta

Izvor: Press, 31.Mar.2017, 09:40

FIFA saopštila koliko će koji deo sveta imati predstavnika u novom formatu Mundijala koji će početi sa primenom 2026. godine. . foto: novosti.rs. Novi format Svetskog prvenstva u fudbalu će od Mundijala 2026. godine uključiti...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.