Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo

Posle osam odigranih kola u kvalifikacijama za Mondijal reprezentacija Srbije je ubedljivo prva u grupi D sa 18 osvojenih bodova (pet pobeda i tri remija) odnosno četiri više od Velsa i pet od Republike Irske.

S obzirom da se radi o takmičenju pod okriljem FIFA prema propozicijama takmičenja posle osvojenih bodova prvi sledeći kriterijum je gol razlika u čemu je naša selekcija takođe najbolja (17:7), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ispred Velsa (12:5) i Republike Irske (9:6).

Ono što je već sada izvesno je da "orlovi" ne mogu da padnu niže od drugog mesta pošto Velšane i Irce očekuje i međusobni duel pa je nemoguće da i jedni i drugi bodovno preskoče Srbiju. U najgorem slučaju tim Slavoljuba Muslina bi igrao baraž mečeve, ali to može da se izbegne ukoliko naša selekcija upiše bar jednu pobedu u duelima sa Austrijom (Beč, 6. oktobar) ili Gruzijom (Beograd, 9. oktobar).

Takođe i sa dva remija naša reprezentacija bi mogla do prvog mesta čak i u slučaju da Vels savlada Gruziju u gostima i Republiku Irsku pred svojim navijačima, ali da to ne bude ukupno sa više od tri gola razlike.

Naravno, postoji i opcija da Srbija ode na Mondijal ako osvoji samo bod ili izgubi oba meča, ali bi u tom slučaju morala da čeka kikseve direktnih konkurenata. Nadam se da Tadić i drugovi neće doći u takvu situaciju.

* Irci uvereni da su zaslužili da pobede

* Kapiten Ivanović: Najvažnija su tri boda

* Tadić: Čim smo spustili loptu...

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.