Izvor: RTS, 26.Sep.2022, 07:15

Druga pobeda košarkašica Srbije na Mundobasketu

Košarkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu na Mundobasketu u Sidneju savladavši reprezentaciju Malija sa 81:68 (25:25, 18:14, 19:11, 19:18) u četvrtom kolu Grupe B Svetskog prvenstva u Sidneju.
Izjednačena igra u kojoj nijedna reprezentacija nije uspela da ostvari veću prednost obeležila je prvo poluvreme, koje su srpske košarkašice rešile u svoju korist rezultatom 43:39.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prednost od četiri poena naše igračice ostvarile su u drugoj četvrtini, budući da se prvih deset minuta igre u poptunosti igralo koš za koš – (25:25).
U uvodnih pet minuta treće četvrtine Srpkinje uspevaju da se prvi put odlepe na dvocifrenu razliku, prvo na deset a potom i na 12 razlike (55:43), koju uspevaju da sačuvaju do kraja tog dela igre (62:50).
Sigurnom igrom uz trojke Saše Čađo, koja je bila najefikasnija u reprezentaciji Srbije, u jednom trenutku razlika je iznosila maksimalnih 20 poena.   

Na kraju, na semaforu je stajalo 81:68. 
Čađo je postigla 20 poena, pratila ju je Tina Krajišnik sa 17, Jovana Nogić je dala svoj doprinos sa 13, a poen manje imala je Ivon Anderson. 
Sutra Srbija igra poslednju utakmicu u Grupi B protiv selekcije Francuske od 9.30 po srednjoevropskom vremenu. Taj meč bi mogao da odluči o plasmanu u četvrtfinale.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.