Đorđević o lepršavim Argentincima, Jokiću na parketu, moralu posle Španije

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević o lepršavim Argentincima, Jokiću na parketu, moralu posle Španije

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je predstojeći duel sa Argentinom kao najvažniji na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" se u utorak od 13 časova sastaju sa "Gaučosima", u četvrtfinalu Mundobasketa u Donguanu.

Argentinci su neporaženi u Kini.

"Reprezentacija koja je pobedila sve, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije - Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji. Slična utakmica nas čeka kao što je bila ona protiv Španije".

Srbija u meč ulazi uzdrmana teškim porazom od Španije u poslednjem kolu druge faze u Vuhanu, koji ju je koštao lakšeg puta ka Pekingu.

"Posle pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje smo videli, sudijske odluke... Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno im je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu".

Poraz od Španije je svima u ekipi teško pao, kaže selektor.

"Ekipa smo koja zna šta treba raditi u ovakvim situacijama. Moramo potpuno mirno da uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tažimo snagu. Naravno, svima je teško pao poraz. Igrači su veliki takmičari. Sve ovo što se do sada dešavalo nije lako izdržati i nositi. Ne mislim samo na štampu u Srbiji. Svako to nosi na svoj način".

U centru pažnje tokom i posle meča sa Španijom bio je Nikola Jokić, koji je isključen nakon burne reakcije na sudijsku odluku.

"Ponekad se dešava da igrači planu. To sve može da se shvati. Nama je potreban Jokić na terenu, posebno u važnijim utakmicama. Mislim da je i on toga svestan. Ne treba puno pridavati važnosti ono što se dogodilo, to je iza nas".

Đorđević je razgovor sa srpskim medijima u Donguanu zaključio istakavši da su svi igrači fizički spremni za Argentinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.